woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(2)

Jongeren lopen wandelmars in politiekleding en richten speelgoedpistool op publiek

lees ook ...

Verkeerschaos en roekeloos rijgedrag van houttrucks ergeren ...

De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para, Wanica en Commewijne (OSIP) ergert zich aan het feit dat al enkele maanden het verkeer van houttrucks weer intensiever wordt op de weg naar Ap...

Bij de avondvierdaagse is er een junioren wandelmarsgroep waar de jeugdigen gekleed gaan als Bikers en het Arrestatie Team en grote speelgoed wapens met zich meedragen en deze richten op de toeschouwers en schietgeluiden maken met hun mond.

Direct na de eerste wandel dag was de telefoon van Jeugdzaken roodgloeiend en er werd gevraagd gedrag of de jeugdigen (hetrichten van het wapen op het publiek en schietgeluiden maken), de jeugdpolitie niet was opgevallen. Verder was de vraag of de politie jeugdigen laat lopen in politiekleding en geweld met wapens stimuleert of toelaat als simulatie.

Met de leider ( eigenaar) van de groep is toen een gesprek gevoerd, waarbij duidelijk is aangegeven dat Jeugdzaken en de politie geen problemen hebben met de groep, maar wel met het gedrag (het richten van de wapens op toeschouwers).

Het Korps Politie Suriname geeft aan de burgers die zich zorgen maken over de toekomst, bijzonder dankbaar te zijn voor de controle die zij uitoefenen en de gewetensvragen die zij terecht stellen aan Jeugdzaken. “Laten wij met z’n allen, gedrag dat niet bevorderlijk is voor onze jeugd, gepast verbeteren”, aldus de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren lopen wandelmars in politiekleding en richten speelgoedpistool op publiek