zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Jongeren Latour krijgen trainingen in leiderschap

lees ook ...

Lagere scholen sluiten 12.00 uur in oktober

Alle basisscholen in Suriname zullen in oktober de schooldeuren om 12.00 uur sluiten in plaats van 13.00 uur. Het besluit is genomen door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) v...

door Seshma Bissesar

Jongeren in Latour zullen zaterdag van start gaan met een leiderschapsprogramma. Dit programma bestaat uit 19 sessies en heet Kraka Un Baka. Initiatiefnemer is Angelic Del Castilho die in 2019 heeft geparticipeerd aan het International Visitor and Leadership Program, IVLP. Als alumni besloot ze toen samen met de Amerikaanse Ambassade in Suriname een eigen project uit te voeren. “Ik wilde teruggeven aan de gemeenschap en dacht aan de jongeren in Latour”

“Ruim 25 jongeren tussen de 18 en 30 jaar hebben zich aangemeld. Ik ben heel erg enthousiast en tevreden over de aanmeldingen”, zegt Del Castilho. Ze heeft ondersteuning gekregen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Stibula. Ook religieuze organisaties hebben jongeren afgevaardigd voor dit programma.

“Het programma heeft als doel leiderschap in de mens te zien en politieke participatie te motiveren. Uiteindelijk moeten de jongeren met de opgedane kennis hun buurten, organisaties en gemeenschappen versterken”, aldus Del Castilho. Ze is voorstander van kritische burgers. Immers, kritische burgers bevorderen een betere leefklimaat.

Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn burgerparticipatie, democratie, rechtstaat en mensenrechten. “De jongeren krijgen uiteraard ook vaardigheden om eigen projecten uit te voeren. Voor ons is het van belang dat we burgers actiever maken in de gemeenschap”. Het programma wordt uiteindelijk afgesloten met een live talkshow. “ We starten morgen en eindigen volgend jaar in juli”, aldus del Castilho.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren Latour krijgen trainingen in leiderschap