zondag 24 september 2023
27.7 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Jongeren Informatiebeurs zeer geslaagd

lees ook ...

Saamaka Daka, 19 september

Gisteren 19 september 2023 vierden de Saamaka marrons Saamaka daka (Saamaka dag). We vieren vrede 261 jaar na het ondertekenen van het vredesverdrag met de Nederlandse kroon. Op 19 september 1762.....

De jongeren Informatiebeurs is druk bezocht. Jongeren en hun ouders hebben goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om geïnformeerd te worden over studierichtingen. Het podium waar creaties van lokale ontwerpers worden geshowd, heeft veel belangstelling. Folders worden meegenomen om verder te lezen thuis.

Opleidingsinstituten, die participeren zijn onder andere de Anton De Kom Universiteit, AlphaMax Academy, de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs, International Hospitality and Tourism Training, UNASAT, Overheidsinstanties en Suriname Hospitality Tourism and Training Centre.

Enkele oudere studenten spraken hun teleurstelling uit over het feit dat zij toen het nodig was niet konden beschikken over een bepaalde informatie. Studenten vinden de beurs heel nuttig. Zij die nog niet weten welke richting zij moeten kiezen juichen die beurs vooral toe, omdat er zelfs met docenten gesprekken gevoerd kunnen worden om de juiste info te krijgen over een bepaalde richting.

Opvallend bij een bepaalde stand was een elfjarige jongen, die een gesprek op een niveau kon voeren, die men niet zou verwachten met een docent van de Faculteit der Technologische Wetenschappen. De jongen heeft zelfs een correctie voorgesteld bij een maquette, waarbij de docent hem gelijk moest geven. Ook het publiek heeft hem kunnen bewonderen.

De Jongeren Informatiebeurs is een initiatief van de Stichting Jongeren Welzijn. Stichting Jongeren welzijn mag terugzien op een zeer geslaagde activiteit.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren Informatiebeurs zeer geslaagd