Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Jongeren in Matawaigebied krijgen sportattributen

Geplaatst

op

Donatie Sportattributen Aan Het Matawaigebied. Foto Cds

Jongeren in het Matawaigebied hebben sportattributen ontvangen van minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport. De minister heeft in het voorbije weekend een werkbezoek gebracht aan de dorpen Poesoegroenoe en Nyun Jacob Kondre. Districtscommissaris (dc) Walter Bonjaski heeft de goederen in ontvangst genomen.

Deze schenking is bedoeld voor de bevordering van de sportactiviteiten in deze gebieden. De minister ziet graag dat deze jongeren ook de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Aan de dc heeft de bewindsvrouw gevraagd om in kaart te brengen wat er nog meer nodig is om het sportgebeuren in dit gebied te bevorderen.

Minister Emanuel wil met de schenking van de sportattributen de jongeren in het gebied stimuleren om verschillende takken van sport in het gebied te blijven beoefenen. De bewindsvrouw zegt dat zij veel potentie in de jongeren ziet.

De bewindsvrouw is zelf afkomstig uit dit gebied en weet welke fysieke vaardigheden de jongeren bezitten. Vooral als het gaat om zwemvaardigheden. De lokale bewoners waren zeer ingenomen met de schenking van de minister en hebben duidelijk laten merken dat zij het initiatief waarderen. De minister stelt het op prijs dat het besluit door de regering is genomen om het directoraat Sport nu ook deel te maken van het ministerie.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen