dinsdag 19 maart 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

Jongeren in detentie gestimuleerd in maken betere keuzes

lees ook ...

249Challenge organiseert succesvolle marathons in Guyana en ...

De internationale organisatie 249Challenge heeft recentelijk marathonlopen georganiseerd in Guyana en Suriname. De marathon in Guyana vond plaats op 12 maart met de deelname van 24 internationale hard...

Saskia Dopo, directeur van organisatie Second Transition Services (STS) is reïntegratieconsultant en heeft met haar team sessies verzorgd voor de jeugdigen van Opa Doelie. De trainingen hadden als doel het werken aan de zelfwaarde, zelfkennis en het zelfbeeld van de jongeren in detentie. Dit om hen bewuster te maken over zichzelf en ze te stimuleren om betere keuzes te maken.

Dopo gaf aan dat de sessies ingericht zijn met praktische opdrachten en interactieve participatie. De modules helpen jongeren hun kernkwaliteiten te ontdekken en leert ze om te gaan met hun basisemoties. Er wordt eerst een relatie opgebouwd met de jongeren als basis voor het verdere werk. Tijdens de sessies wordt er ook veel gedaan aan story telling. Deze werkwijze wordt al jaren gehanteerd bij de volwassenen in detentie en nu wordt de vertaalslag gemaakt naar de jeugdigen.

Saskia Volkerts, hoofd van het dienst Justitiële Kinderbescherming (JKB), geeft aan dat er in jongeren in detentie moet worden geïnvesteerd zodat ze leren om op het rechte pad te blijven na hun vrijlating. JKB werkt met de jongeren, ook nadat ze uit Opa Doelie zijn vrijgelaten zodat ze er niet alleen voor staan.

De jongeren in Opa Doelie zijn in voorarrest en wachten op hun vonnis of voorgeleiding. In Opa Doelie krijgen de jongeren normaal onderwijs en wordt er gewerkt aan hun resocialisatie door middel van verschillende activiteiten.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren in detentie gestimuleerd in maken betere keuzes