zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Jongeren bedenken plannen voor verbetering van het milieu

lees ook ...

President Chandrikapersad Santokhi goes abroad for medical a...

On April 1, 2023, President Chandrikapersad Santokhi would spend a few days in the Netherlands as recommended by his medical team, which consists of Surinamese and foreign physicians. The purpose i...

Als onderdeel van een wereldwijde logistieke keten maakt DP World Paramaribo slimmere handel mogelijk om een betere toekomst voor een ieder te creëren. Middels een sustainability & impact programma genaamd ‘Our World, Our Future’, probeert DP World Paramaribo duurzaamheid en impact op de mensen, gemeenschappen en het milieu waarin ze actief is voorop te stellen.

DP World Paramaribo heeft daarom de environmental engineering contest, waarbij gedurende de maand mei en juni een oproep is gedaan aan de Surinaamse jeugd om middels de indiening van een milieu-verbeterplan een bijdrage te leveren om ons milieu te beschermen.

In totaal hebben 150 jeugdigen gehoor gegeven aan de oproep en zich geregistreerd voor de eerste DP World Paramaribo Environmental Engineering Contest. Uit de ingezonden projecten zijn negen finalisten in de leeftijdscategorieën 12-15 jaar, 16-20 jaar en 21-25 jaar gisteren uitgenodigd om hun plan te presenteren aan een professioneel samengestelde jury.

Deze jury bestond uit professor Sieuwnath Naipal (rehabilitatieproject te Weg naar Zee), Glenn Ramdjan (Stichting Suresur), Kelsey Tsie Chun Sioe (Safety, Environmental & Quality officer-HSSEQ department DP World Paramaribo) en Wensely Gesrooh (Maintenance Crane Supervisor-Engineering department DP World Paramaribo).

De beoordeling vond plaats op basis van presentatietechniek, innovatie, impact en utiliteit en de duurzaamheid. De winnaars uit de verschillende leeftijd categorieën zijn geworden:
Leeftijdcategorie: 12-15 jaar: Keisha Wong
leeftijdscategorie 16-20 jaar: Groep Green Power (Kayleigh Becker en Poedja Kalpoe)
Leeftijdscategorie 21-25 jaar: Shereen Martodrono

De winnaars zijn allen in aanmerking gekomen voor een geldbedrag en hun verbeterprojecten zullen aangeboden worden aan milieu-organisaties om de haalbaarheid te meten en implementatiemogelijkheden na te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren bedenken plannen voor verbetering van het milieu