zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
5
(1)

Jongeren aangemoedigd om op te staan tegen ‘Cyber Bullying’ tijdens Nickerie debat

lees ook ...

Presenident ondersteunt plan nieuwe international luchthaven...

President Chanrikapersad Santohki heeft zal het opzetten van een international luchthaven in de buurt van Paramaribo ondersteunen. Dit heeft hij aangegeven tijdens de opening van de international Mall...

Op vrijdag 11 augustus organiseerde het Onderdirectoraat (OD) Jeugdcentra Nickerie een studentendebat met als centraal thema ‘Cyber Bullying’. Het evenement vond plaats in het Telesur gebouw en verwelkomde studenten tussen de 16 en 20 jaar om deel te nemen aan het debat. De aanwezigheid van burgermoeder Senrita Gobardhan benadrukte de waarde van dit initiatief.

Ze beloofde zelfs te zorgen voor transport en benzine, zodat de organisatie deze waardevolle en leerzame sessies naar alle ressorten van het district kan uitbreiden. “Fouten zijn een natuurlijk onderdeel van het leven. Ze zijn nodig om wijsheid te vergaren,” merkte de districtscommissaris (dc) op.

Angéle Lieveld van het OD Jeugdcentra Nickerie benadrukte het belang van diverse vormen van ondersteuning voor de afdeling bij het vervullen van haar voornaamste taak: “Onophoudelijk werken aan de vorming van jongeren tot evenwichtige volwassenen.”

Als erkenning voor hun bijdragen ontvingen de vijf beste debaters elk een waardebon ter waarde van SRD 500, die ze kunnen besteden aan schoolspullen. Cyberpesten, ook wel bekend als cyber bullying, is een vorm van pesten waarbij slachtoffers via nieuwe media worden gekwetst. Dit kan zich manifesteren in verschillende vormen, zoals beledigende e-mails, gemene berichten, ongewenste verspreiding van foto’s of video’s die viraal gaan op sociale media.

Het initiatief “Stop Cyber Bullying!” benadrukt de dringende behoefte om bewustzijn te creëren en actie te ondernemen tegen deze schadelijke praktijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeren aangemoedigd om op te staan tegen ‘Cyber Bullying’ tijdens Nickerie debat