dinsdag 23 april 2024
30 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Jongeman zwaargewond door KLS vuurwerk

lees ook ...

NDP niet hetzelfde zonder Bouterse volgens Cedric van Samson...

VHP-parlementariër Cedric van Samson mist structuur in het indienen van een motie van wantrouwen, die recentelijk door de NDP werd ingediend in De Nationale Assemblee, waarbij er een oproep werd gedaa...

Een 26-jarige jongeman werd woensdagochtend omstreeks 02:00 uur als eerste slachtoffer in de vuurwerkperiode geregistreerd. Hij raakte zwaargewond aan zijn borststreek bij het afsteken van KLS-vuurwerk.

Hij is ten gevolge van de opgelopen verwondingen opgenomen. Het Korps Brandweer Suriname (KBS) roept de gemeenschap op, om verantwoord om te gaan met vuurwerk.

Schat steeds de risico’s in, bij het afsteken van vuurwerk bv. omgeving, afstand, omstanders, dieren en het hebben van nodige voorzorg zoals een vuurwerkbril en vuurwerkaansteekstokje.

De verkoop- en afsteekperiode van vuurwerk is dinsdag 27 december ingegaan en duurt tot en met 1 januari omstreeks 24.00 uur. Het KBS doet een beroep op de gemeenschap om de verantwoordelijkheid op zich te nemen (vooral de ouders, verzorgers) en winkeliers geen vuurwerk verkopen aan kinderen in deze periode.

Vuurwerk mag niet worden afgeschoten nabij gebedshuizen, ziekenhuizen en op bepaalde tijdstippen van de dag. Altijd de veiligheid in acht nemen door gebruik te maken van een aansteekstokje (wierook), veiligheidsbril en rekening houden met de afstand bij het afsteken van vuurwerk. Let op dat het verkeer geen last ondervindt en de dieren bespaard blijven. Steek geen knalvuurwerk af, is het adcies van de brandweer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongeman zwaargewond door KLS vuurwerk