donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Jonge talenten schitteren op Keti Koti Expo van Nola Hatterman

lees ook ...

Minister Somohardjo beëdigt nieuwe leden van hoofdstembureau...

Op 18 juli 2024 vond in het Lalla Rookhgebouw de installatie en beëdiging plaats van de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van alle tien hoofdstembureaus. De beëdigi...

De Nola Hatterman Art Academy heeft ter gelegenheid van Keti Koti een bijzondere expositie georganiseerd met kunstwerken van dertig getalenteerde pupillen. In de schijnwerpers stonden de creaties van jeugdige kunstenaars in de leeftijd van zes tot twaalf jaar.

Ouders kregen de unieke gelegenheid om kennis te maken met de kleurrijke en creatieve werken van hun kinderen. De expositie vond plaats op dinsdag 2 juli. Directeur Lalita Adhin benadrukte dat de expositie niet alleen een viering van kunst en cultuur was, maar ook een herinnering aan het voortbestaan van het kunstinstituut.

Door deze tentoonstelling wil het instituut laten zien dat het nog steeds actief is en dat geïnteresseerden zich weer kunnen inschrijven voor boeiende kunstprogramma’s. Met de Keti Koti Expo heeft de Nola Hatterman Art Academy opnieuw bewezen een bruisende broedplaats te zijn voor jonge kunstenaars in Suriname. Het is een uitnodiging aan alle kunstliefhebbers en geïnteresseerden om zich te laten inspireren en zich aan te sluiten bij de levendige gemeenschap van creatieve geesten.

Begeleiders en leraren van de getalenteerde pupillen, Malesia Murray, Leon Siesa en Latoya de Gama, zijn dankbaar voor de creatieve reis die zij samen met hun pupillen hebben gemaakt in aanloop naar de expo. Gedurende drie weken hebben ze de ontwikkeling van de kinderen en hun tekeningen kunnen bewonderen en begeleiden.

“Hun enthousiasme, toewijding en verbeeldingskracht hebben ons diep geraakt en geïnspireerd. Het was een waar genoegen om deze jonge kunstenaars te begeleiden en hun talenten te zien bloeien”, onderstreepten de begeleiders.

De Keti Koti Expo was niet alleen een platform voor de kinderen om hun creaties te tonen, maar ook een “viering van diversiteit en cultuur”. De werken van de pupillen weerspiegelen naast hun artistieke vaardigheden, ook de unieke persoonlijkheden en verhalen rond het slavernijverleden.

“Wij willen graag alle ouders, familieleden en bezoekers bedanken voor hun steun en aanwezigheid bij de expo. Samen hebben we een inspirerende ervaring gecreëerd voor de kinderen”, aldus de begeleiders.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJonge talenten schitteren op Keti Koti Expo van Nola Hatterman