maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Jonge kunstenaars bieden president schilderij aan

lees ook ...

Kinderen gedetineerden ontvangen schoolspullen van Prison Fe...

De Stichting Prison Fellowship heeft woensdag een donatie gedaan aan de kinderen van gedetineerden. Het gaat om rugtassen. Minister Kenneth Amoksi en het waarnemend korpshoofd van het Korps Penitentia...

Een groep jonge kunstenaars heeft in het kader van 46 jaar Srefidensi een schilderij aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi.  De overhandiging van het kunstwerk vond op maandag 22 november plaats op het Kabinet van de President.

Het kunstwerk is gemaakt door Kevin Ferrier, Anuncyata Goudzand en Derrik Tjon tijdens een Live Painting Event op 25 november 2020. Deze activiteit werd georganiseerd door Artycul. De kunstorganisatie werd tijdens de overhandiging vertegenwoordigd door Sabriyah Ashim. Artycul houdt zich bezig met het promoten van kunstwerken en organiseren van kunstevents.

Op het schilderij wordt Suriname, een jonge natie vol toekomst, uitgebeeld als een baby op handen gedragen en verbonden met een boom. Het staatshoofd toonde zich onder de indruk van het vele groen en de rivier in het schilderij. Dit beeld voerde hem terug naar de bezorgdheid over het klimaat en de waarde van ons water.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJonge kunstenaars bieden president schilderij aan