zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Jonge kunstenaars bieden president schilderij aan

lees ook ...

150 durotanks voor scholen binnenland

Er zullen 150 durotanks worden aangeschaft voor scholen en leerkrachten in het binnenland. De goedkeuring voor de aanschaf van de watertanks is gegeven tijdens de Raad van Ministers vergadering. Vicep...

Een groep jonge kunstenaars heeft in het kader van 46 jaar Srefidensi een schilderij aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi.  De overhandiging van het kunstwerk vond op maandag 22 november plaats op het Kabinet van de President.

Het kunstwerk is gemaakt door Kevin Ferrier, Anuncyata Goudzand en Derrik Tjon tijdens een Live Painting Event op 25 november 2020. Deze activiteit werd georganiseerd door Artycul. De kunstorganisatie werd tijdens de overhandiging vertegenwoordigd door Sabriyah Ashim. Artycul houdt zich bezig met het promoten van kunstwerken en organiseren van kunstevents.

Op het schilderij wordt Suriname, een jonge natie vol toekomst, uitgebeeld als een baby op handen gedragen en verbonden met een boom. Het staatshoofd toonde zich onder de indruk van het vele groen en de rivier in het schilderij. Dit beeld voerde hem terug naar de bezorgdheid over het klimaat en de waarde van ons water.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJonge kunstenaars bieden president schilderij aan