zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Jong Surinaams onderneming Drip Saus mikt op export

lees ook ...

Narcoticabrigade houdt informatiesessies op scholen

De afdeling Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname verzorgd in samenwerking met de buurtmanagers; bikers en afdeling jeugdzaken informatie sessies op verschillende scholen in stad en district...

Het echtpaar Moerasim is de onderneming Drip Sauce begonnen in oktober dit jaar. Het is een bedrijf voor homemade sauzen, en men is gestart met drie smaken. Deze zijn Sweet Garlic, Piccalilli Mayo en Cocktail. De sauzen van Ian Moerasim(23) en zijn vrouw kunnen gebruikt worden als dip sauce bij snacks, zoals wings, gebakjes, satés, maar ook in wraps, op burgers en alle frietgerechten (shoarma, fried chicken, fried fish enz.).  Ian Moerasim is kok , goed is in sauzen maken, en voor hem was  een kleinbedrijf beginnen ”Just take the step”.

Noemenswaardig is dat deze kleine ondernemers geen lening hebben gezocht. Het startkapitaal van SRD.3000,- heeft  Ian Moerasim bij elkaar gespaard. Hij is begonnen met een capaciteit van 50 bestellingen en plaatste een post op hun Drip Sauce page.

“Ik ben al een tijdje bezig in de horeca. Ik ben kok van huis uit en elke kok is het beste in een bepaald ding. En voor mij is dat sauzen maken. Mijn vrouw sprak er vaker over, maar ook mijn moeder gaf aan dat het een goed idee zou zijn”, zegt Moerasim

Officieel is het bedrijf begonnen op 02 oktober.  Drip Sauce is gevestigd aan de Parastraat 144.  “Ik doe het voor nu alleen met mijn vrouw. Het investeringskapitaal was niet een te groot bedrag. Om te beginnen had ik maar een SRD 3.000 nodig. Het was een kwestie van sparen,” aldus Ian Moerasim.

De ondernemers zijn nog geen struikelblok tegen gekomen. “Dat komt misschien, omdat Drip Sauce nog vrij jong is. Voor het bedrijf is het doel om the next grote Surinaamse bedrijf te worden, zodat wij internationaal kunnen exporteren en vreemde valuta naar binnen kunnen halen en Suriname beter kunnen maken”, aldus Moerasim.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJong Surinaams onderneming Drip Saus mikt op export