maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Jong bestuur Surinaamse Vereniging van Journalisten gekozen

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Met het zaterdag gekozen bestuur van de Surinaamse Vereniging van Journalisten, heeft de SVJ een bestuurlijk verjonging ondergaan en aanwas van het ledental. De jongere generatie journalisten overgenomen onder leiding van Vishmohanie Thomas (voorzitter), Raoul Lith (ondervoorzitter). De nieuw gekozen SVJ secretaris is Jason Pinas, de penningmeester is Naomi Hoever en de commisaris Siphra Goudland.


Het eerste besluit van dit bestuur is dat het vergaderen vooral online zal plaatsvinden. De SVJ is 31 jaar geleden opgericht en de eerdere voorzitters: Nita Ramcharan, Ivan Cairo, Rachael van der Kooye, Wilfred Leeuwin en Carla Boetius hebben een leeftijd tussen 50 en 60 jaar.
De jongeren, onder de veertig, zijn nu aan zet en zullen de beroepseer moeten hooghouden, hun eerder getoonde strijdvaardigheid volhouden en bevorderen dat de wet Openbaarheid van Bestuur wordt aangenomen, zodat het recht op regerings (bestuurs) informatie vastgelegd is bij wet. Deze wet heeft overal bewezen regeringscorruptie en verspilling van staatsgelden tegen te gaan.
Het is te hopen dat de jongeren ook educatieve activiteiten zullen organiseren, eventueel online om te zorgen voor continue bijleren om op peil te blijven en te groeien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJong bestuur Surinaamse Vereniging van Journalisten gekozen