maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

John Krishnadath herkozen als voorzitter van SVB

lees ook ...

Airbus voor SLM aangekomen op de luchthaven

De nieuw aanwinst (Airbus A340-300) van de  Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is op maandag 13 maart 2023 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij aangekomen. Het toestel zal op drylease...

John Krishnadath is voor een derde termijn gekozen als voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond(SVB). De laatste bestuursverkiezing heeft hij gewonnen van zijn mededinger Ravi Changoer met 29 tegen 21 stemmen. Er moest wel twee keer worden gestemd om bestuurslid Guillano Snip binnen te krijgen. Het bestuur van Krishnadath is voltallig gekozen.

Het bestuur is voor 4 jaren gekozen. De overige bestuursleden zijn: Bidjai Mankoe, Waldo Gobardhan, Dayasankar Mathoera, Roy Samuels en Faizal Abdoelgafoer, die nieuw in het team is.

De verkiezing werd gehouden bij het Emile de La Fuente sportcomplex. In de eerste ronde hebben 50 mensen gestemd en 45 in de tweede.“Er was een tweede stemming nodig omdat 5 van zijn (Krishnadaths) bestuursleden al gekozen waren” zegt Guno Castelen, die lid was van de verkiezingscommissie. “Hij had niet 30 plus 1 maar had 24 stemmen samen met de Mielando Atompai en Rodney Oldenstam van de lijst van de tegenpartij. Volgens de statuten moest er een hertelling plaatsvinden voor die ene vacature”.

“In de tweede ronde heeft Snip 23 stemmen gehad, Oldenstam 21 en Atompai 1,” vervolgt Castelen. Op grond daarvan is meneer Snip gekozen, dus het bestuur Krishnadath is voltallig gekozen.” In de tweede ronde hebben 45 leden gestemd omdat 5 al vertrokken waren. “Volgens de statuten wordt bij de tweede stemming de persoon met de meeste stemmen gekozen. Bij de eerste stemming moet een kandidaat tenminste de helft plus 1 van het aantal stemmen hebben om gekozen te worden.” aldus Castelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJohn Krishnadath herkozen als voorzitter van SVB