maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Johan Misiedjan en MinOWC-directoraten bekijken samenwerking

lees ook ...

Ambassadeur India bezoekt VP Brunswijk

Shankar Balachandran, ambassadeur van India, heeft op maandag 13 maart jongstleden een vrijblijvend bezoek gebracht aan Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk. Tijdens dit bezoek werd er over het een en...

Er wordt momenteel door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC),  via de directoraten Cultuur en Onderwijs, nagegaan hoe invulling te geven aan een samenwerking met de artiest Johan Misiedjan. Hij bracht dinsdag samen met music-producer Jerrel Reyme een officieel bezoek aan Cultuur-directeur Roseline Daan, die minister Marie Levens vertegenwoordigde.

“Ik heb begrepen dat er een nieuwe wind waait op het ministerie en bij het directoraat Cultuur en ik wilde graag kennismaken,” zei Misiedjan. Hij gaf aan opeenvolgende regeringsfunctionarissen benaderd te hebben met ideeën en projecten. Echter zijn de pogingen op niets uitgelopen. “Ik wil doen aan inspiratie en overdracht aan jongeren. Ik heb een creatieve geest en ik wil daarmee de jongeren in Suriname inspireren. Ik kom uit een arm gezin, maar dwars door alle tegenslagen, heb ik het toch gemaakt en die inspiratie wil ik overdragen aan het talent dat hier rondloopt.”

Volgens directeur Daan is dat geheel in lijn met het streven van het ministerie. Inspiratiebronnen en creatieve voorbeeldfiguren dragen bij aan de motivatie van het jonge kind. “Alle leerlingen moeten hun dromen kunnen najagen op basis van mogelijkheden die er ook zijn op het gebied van kunst- en cultuur.”

Vanuit het departement worden de komende periode programma’s uitgevoerd die dat doel beogen. De directeur stelt dat gebruik gemaakt gaat worden van de expertise en bereidwilligheid van Misiedjan om iets terug te doen voor zijn geboorteland. In de komende tijd vinden er gesprekken plaats om te concretiseren op welke manier de samenwerking ingevuld zal worden.

In het gesprek kwam naar voren dat alhoewel Misiedjan niet in Suriname woont, hij het land in zijn muziek een warm hart toedraagt en vanwege de taal waarin hij zingt altijd de link met Suriname legt. Hij vertelt veel over zijn de ups en downs op zijn weg als carrière-artiest. Alhoewel hij sinds enkele jaren in België woont en daar verder aan zijn carrière bouwt, blijft hij in hart en nieren een Surinamer.

“Ik kan niet naar Suriname komen en gewoon niets doen voor het land. Dan mi kan go na Turkije. Dat is ook goedkoper toch? België is ook mijn thuis nu al zo lang, maar dyaso dyaso mi libi, mi singi bigin”, vertelt de artiest enthousiast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJohan Misiedjan en MinOWC-directoraten bekijken samenwerking