donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
5
(2)

DNA-lid Jogi: “Invloedrijke mensen drukken de wisselkoers omhoog”

lees ook ...

Internationale dag van de vrede

In 1981 werd 21 september uitgeroepen tot internationale dag van de vrede door de Verenigde Naties (resolutie 36/67). Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. De Intern...

Invloedrijke personen moeten volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi geen monopoliepositie krijgen in dit land, waardoor de wisselkoersen alsmaar blijven stijgen. Deze opmerking maakte hij onlangs in De Nationale Assemblee (DNA) bij de behandeling van de Wet ter Voorkoming en Bestrijding van Money Laundering en Terrorisme-financiering.

Verder legde hij ook een relatie tussen de opbrengsten uit het gokwezen en de stijging van de wisselkoersen. “Ik vraag me af of deze relatie niet de aanleiding is, dat de wisselkoersen stijgen”, zei Jogi.
Tijdens de behandeling van de wet steeg de koers met 65 dollarcent. “We moeten mensen niet die monopoliepositie geven in dit land, om te kunnen manipuleren”, vindt het assembleelid.

Hij zei dat er veel gegokt wordt, en vraagt zich af, hoe de geldstromen lopen. Volgens Jogi is dit de vraag, die de regering hier moet beantwoorden, “is dit de reden dat de koers stijgt.” De volksvertegenwoordiger zei dat invloedrijke mensen, ons heel systeem beïnvloeden.

“En je kunt als regering erachteraan gaan hollen, om armoede of het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de schuld te geven. Ons heel systeem wordt in de war gegooid, dat is de essentie wat ik hieruit haal”, zei het assembleelid. Hij vindt dat de regering, moet gaan optreden hiertegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-lid Jogi: “Invloedrijke mensen drukken de wisselkoers omhoog”