woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(2)

Joerawan, SBB, Vliegende Brigade en Santokhi verstrengeld

lees ook ...

Students from O.S. Gijsbertusschool look around the hydropon...

The hydroponic greenhouse of the Ministry of Agriculture, Animal Husbandry and Fisheries (LVV) was visited by 100 children from the Public School Gijsbertusschool. 'Plants' was the second quarter's fo...

Alweer is er zondagochtend door een oplettende burger opgemerkt dat er illegaal hout werd vervoerd tijdens de lockdown waarbij er één truck was met een band die op bossen stond. Eén houttruck reed minstens honderd kilometer per uur volgens de klokkenluider. De vorige keer in april, nadat er vele trucks met rondhout gezien waren op de Martin Luther King weg , ‘ontdekte’ de regering de smokkelwaar omdat zij geen ander keuze had, vanwege het filmpje dat met tekst en uitleg rondging. Het lijkt er op dat de regering de smokkel oogluikend toelaat. Maar jammer genoeg blijkt het erger dan dat!

De schoonvader van President Santokhi,  Krishnadath Joerawan die houtexporteur is, zit in het bestuur van de Stichting Bosbeheer en  Bostoezicht die het hout keurt. Daarbovenop is hij ook nog door de president, in de Vliegende Brigade die smokkel moet tegengaan, geïnstalleerd. Dat zijn er twee jobs die in conflict zijn met man’s business als houtexporteur.

Op de vraag van een journalist aan Santokhi na de ‘vondst’ van het smokkelhout in april, ‘of het zitting hebben van een houtexporteur in keurings- en controle organisaties, geen belangenverstrengeling is’, gaf de president het gespeeld onschuldige antwoord: “Ik zie het niet als belangenverstrengeling, hij heeft juist veel ervaring”.

Veel ervaring hebben en Belangenverstrengeling zijn zéker in dit geval, geen tegenstellingen van elkaar. Integendeel is er in bovenstaand geval, sprake van belangenverstrengeling van de hoogste orde. De conclusie is, dat de smokkel niet buiten het zicht van de regering plaatsvind, en dat het ook niet oogluikend wordt toegelaten, maar door het hoogste gezag wordt gefaciliteerd.  Wie dat niet ziet is blind.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJoerawan, SBB, Vliegende Brigade en Santokhi verstrengeld