Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Joel Martinus “Bordo” op non-actief gesteld

Geplaatst

op

Mony Hond Bordo Joel Martinus Suriname Golden Boi

De welbekende Surinaamse partijtopper Joel Martinus meer bekend als “Bordo”, is door het hoofdbestuur van de ABOP op non-actief gesteld. Het hoofdbestuur heeft middels een tuchtmaatregel het besluit genomen. ABOP- parlementariër Edward belfort zal ook op het matje worden geroepen. In een brief zullen beiden op de hoogte worden gesteld.

Volgens ABOB media heeft vicepresident Ronnie Brunswijk aangegeven dat de partij haar vertrouwen heeft gezet in de partijleiding. Volgens de vicepresident is Bordo geen ondervoorzitter, maar bestuurslid. Statutair is de uitbreiding van het bestuur nog niet verwerkt.

Als de partijgenoten niet tevreden zijn over het functioneren van Ronnie Brunswijk dan zal er een kandidatenlijst moeten worden ingediend tegen hem. Volgens Brunswijk zullen dan opnieuw verkiezingen worden uitgeschreven. –Culturu.com

25 Reacties
25 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
woensdag 19 augustus 2020 16:44

Brunswijk is een Alleenheerser, een Dictator evenals zijn maat DDB.
Wie tegen hem.ingaat wordt meteen zwaar afgedtraft.
Zowel Bordo als Belfort hebben zich voor de volle 100% ingezet voor de partij. Belfort is “een gevaar” geworden voor Ronnie vanwege zijn daadkracht en zijn oprechtheid.
Bordo heeft terecht kritiek geleverd op de verkeerde keuzes die Ronnie gemaakt heeft op aanwijzing v die ouwe zak DDB.
DDB regeert nu via Ronnie Brunswijk!!
ABOP = NDP!!

WEG ERMEE!

Robby
woensdag 19 augustus 2020 16:44

Dan zomaar heeft hij ze goud gegeven. Brunswijk heeft zelf al zoveel goud. Politiek is een vies spelletje.

Bella
woensdag 19 augustus 2020 17:23

Politiek is smerig BELFORT is de enige die Bouterse recht in zijn gezicht zei je maakt het land kapot. Zelf Brunswijk durfde dat niet. En vandaag de dag is BELFORT niets voor ze. BELFORT moet zijn eigen party oprichten.

Weg met Brunswijk
woensdag 19 augustus 2020 18:37

Weg met Brunswijk wij willen geen vice president met strafblad

Percy
woensdag 19 augustus 2020 19:33

Het is nog steeds rommelig.
Er zijn zoveel mensen die er een rommeltje van maken.
Ik ben blij dat de President boven al dit gedoe staat.
We jammer dat iedereen de krant op zoekt en dat die krant
klakkeloos alles op schrijft .

nice bay.jpg
Tony
donderdag 20 augustus 2020 01:23

De ABOP is geen NDP waar iedereen Ja-baas knikt als Bouterse ook maar even een puf laat. Bordo en Belfort mogen gewoon hun zegje doen omdat ik dat verwacht van de ABOP die zich een democratische partij noemt. Er wordt gezegd dat Brunswijk geen kritiek of tegenspraak verdraagt. Dat blijkt nu waar te zijn? Ik hoop dat ik mij vergis. Als Brunswijk in zijn VP functie zich niet door overleg hieruit kan praten en uitleggen wat hij aan het doen is, dan moet hij het voorzitterschap van de ABOP maar neerleggen. Het VP schap en het leiding geven aan de… Lees verder »

Tony
donderdag 20 augustus 2020 01:28

Ook het besturen van een land en een politieke partij zijn serieuze zaken en je kunt het niet in je eentje doen. Het is letterlijk een leerproces en ook het eerste is nieuw voor Brunswijk, Santohki en de rest van de coalitie. Om wat voor redenen dan ook is het niet verstandig om NDP’rs als Nerkus, Jozefzoon, Misiekaba, Andie Rusland en nog een paar van dergelijke NDP zelfverrijkers in deze regering op te nemen. Bordo en Belfort hebben dat goed gezien. Toen Ronnie Brunswijk op 17 november 2018 zijn MBA diploma behaalde zei hij “Als je leiding wilt geven aan… Lees verder »

Tony
donderdag 20 augustus 2020 01:32

En misschien hoopt hij dat de mensen zijn beloften ook zijn vergeten.
Een academische titel achter je naam hebben is één maar dit maakt niet dat je ook echt de daarbij behorende kennis van het betreffend vakgebied bezit, beheerst en ook kunt toepassen.
Buitendien om in Suriname van nut te zijn in een politieke functie kun je beter politicologie en of bedrijfskundige studies
doen.
.

Tony
donderdag 20 augustus 2020 01:34

Ronnie en Leo Brunswijk wordt toch geen Bouterse-Abrahams kloon.
Daar heeft Suriname en haar bevolking niks aan.
Ronnie heeft ook iets goed te maken.
Hij wil de smet op zijn naam zuiveren.
6 jaar gevangenisstraf in Nederland tegoed, een bankroof in Suriname en drugshandel via Frans Guyana.
Door zich de komende 5 jaar waardig, eerlijk en rechtschapen op te stellen kan Ronnie Brunswijk het vertrouwen van de Surinaamse bevolking winnen.
Het is belangrijker wat de eigen bevolking van je denkt.

Ps
Redactie van Culturu.com.
Er zitten taal, schrijffouten en onafgemaakte zinnen in uw artikel over Bordo en Belfort.

Ellie wijsman
donderdag 20 augustus 2020 07:26

Tony misschien kan je culturu.com versterken. Prachtig geschreven berichten.

Bianca
donderdag 20 augustus 2020 19:24

Dat Brunswijk een dictator is niks nieuws onder de zon. Hij en Bouterse zijn uit hetzelfde hout gesneden. Beiden willen van Su hun eigendom maken. Bordo en Belfort hebben alles op alles gedaan om Brunsie een grote meerderheid te laten behalen en dit krijgen ze terug. Stank voor dank. En dit komt allemaal omdat Brunswijk machtdronken is. Hopelijk zal brunsie als bouta bij de volgende verkiezingen worden afgestraft.

Purcy
donderdag 20 augustus 2020 20:14

Da’s te laat dan hebben ze het land al leeg geroofd santoki is suf

Yuiser
donderdag 20 augustus 2020 21:20

Percy je zegt. “Wel jammer dat iedereen de krant op zoekt en dat die krant klakkeloos alles op schrijft” Percy ik ben blij dat iedereen in Suriname de kranten kunnen opzoeken als ze daar behoefte aan hebben. Er zijn heel veel landen waar dit niet kan. Het is jou en mijn democratisch recht om onze monden open te doen als wij over iets een mening hebben. In landen zoals Oekraïne, Wit Rusland, Rusland, Noord Korea, China, Turkije enzv kan al dit mooist niet. In zo’n geval ben je een speelbal van machtsmisbruikende politici, het leger, de politie en handlangers van… Lees verder »

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Yuiser
Yuiser
donderdag 20 augustus 2020 21:34

Vervolg ….. @Percy
Wat kranten opschrijven doen ze met bronvermelding. De bron van zo’n artikel is in dat geval ook de eindverantwoordelijke voor de inhoud van het artikel.
Dat weten kranten ook en hebben zich dus hiermee ingedekt tegen smaad.

Irine
vrijdag 21 augustus 2020 08:58

Jammer. Hij heeft gestreden voor ABOP. Hij heeft niets verkeerds gedaan dan te zeggen dat er verkeerde poppetjes op verkeerde stoelen geplaats worden. En nu word hij geroyeerd. Als ondervoorzitter mag hij toch zeggen wat hij ziet. Er waren meerdere ondervoorzitters. En als je het niet eens bent word je uit de partij gesmeten. Dank zei hem is ABOP groot geworden.

Lunes Armand
vrijdag 21 augustus 2020 22:47

“Speak the truth and you stand alone”. Indien je mans brood eet, spreek dan mans taal. Het is duidelijk dat deze niet 1 is die van mans brood eet. Daarom durft hij mans taal niet te spreken, waar hij het niet nodig acht! Te hopen dat Ronnie, in de functie die hij bekleed, geen verplichtingen heeft jegens NDP. Dan wordt het knap lastig! Leiders moeten leren om kritiek op de juiste manier te vertalen. Ze moeten opbouwend en afbrekend kritiek kunnen scheiden. Juist omdat de mensen het menen met de partij, geven zij dit soort statements af. Bij enge persoonlijke… Lees verder »

Akoeba
zaterdag 22 augustus 2020 00:31

Suriname is zo corrupt dat ze openlijk de goede weg sturen en de slechte zitten. Deze man praat de waarheid. Hij is ondervoorzitter dan liegen ze nu dat hij gewoon een lid is. Nu gaan ze het land verder roven. Shantoki heeft een groot probleem. Hopelijk word hij niet vermoord

Zwartje
zaterdag 22 augustus 2020 06:01

Belfort moet een eigen partij oprichten. Een man van groot kaliber die opkomt voor iedere Surinamer. Een man die kan praten als Brugman en geen onzin uitkraamt. Geen bange wezel is, niet voor Bouta of Abrahams.

Marlon
zaterdag 22 augustus 2020 06:40

Sari sari sari. Ronny Brunswijk no trowe yu owru soso gi trawang
BELFORD en BORDO eruit stappen zijn het mensen die de motor van ABOP waren in de heet van de strijd. ABOP was nooit zover gekomen zonder die 2 mannen. Geef ze waar ze recht op hebben. Ze zijn de ogen en mond in Suriname.

Opeh
zondag 23 augustus 2020 22:06

Ronni Brunswijk het volk van Suriname en de kiezers van dit land zijn niet dom of onwetend. Hou je aan jou beloften van Good Gouvernance die je de maanden voor de verkiezingen van mei 2020 had gedaan. Ronnie Brunswijk is net als toen Bouterse aan de macht was, goed betaalde zetels in RVC’S van overheidsbedrijven weg aan het geven. Aan familieleden, partijgenoten en kenissen, waarvan hij hoopt in de nabije toekomst nog winstgevende financiële deals mee te kunnen sluiten. Is Leo Brunswijk zijn broertje zo ontzettend slim dat hij daarom in vier RVC’s tegelijk plaats neemt? Ik noem N.V. Havenbeheer… Lees verder »

Opeh
zondag 23 augustus 2020 22:08

Wang dagoe abie fo foetoe ma A kang waka wang pasie nomo.
Leo Brunswijk niet hoor.
Die is RVC lidmaatschappen en commissariaten aan het verzamelen?
Je kunt nooit efficiënt, effectief en eerlijk in zoveel besturen tegelijk functioneren, bij werkgevers die elkaars concurrenten zijn.
Leo wat levert dat per maand op?
Evenveel of meer dan wat Hoefdraad per maand bij elkaar harkte?
En Chandrika Santokhi de coalitie leider stond erbij en keek ernaar????
O ja. Zijn Melissa is ook beloond met een
RVC lidmaatschap bij Staatsolie dus zal Chan over Leo Brunswijk’s stoeltjes gehuppel zwijgen als het graf.

Opeh
zondag 23 augustus 2020 22:09

Ronnie Brunswijk die over RVC stoeltjes verdeling gaat heeft weliswaar een Master voor Business Administration ergens in 2018 behaald. Maar net als bij het behalen van een rijbewijs geldt dat je het examen hebt gehaald, maar dat het geen garantie is dat je de stof onder de knie hebt. Daar heb je namelijk tijd en de nodige werkervaring voor nodig. Ronnie Brunswijk doet alsof hij met een MBA bul de wijsheid in pacht heeft. Helaas. De waarheid is anders. Ronnie Brunswijk’s heeft gewoon geen kaas van politieke of financiële procedures gegeten. Hij is wat hij is. Gewoon dezelfde persoon van… Lees verder »

Kwasi
maandag 24 augustus 2020 22:44

VP heeft niet alleen land en volk maar ook eigen partij verraden.

Atja Naast Alles dat er door de jaren heen
donderdag 27 augustus 2020 13:12

De onoprechtheid van deze geduchte MarronAlleenheerser maakt hem tot een
Gevreesde Marron Dictator voor zijn Eigen Domme Marronpeople.
Als het.maar daarbij blijft.

Prisieri
woensdag 2 september 2020 14:05

@ ” Atja Naast Alles dat er door de jaren heen” Atja Marrons zijn niet dom. Stadsnegers zijn niet dom. Hindoestanen, Javanen, Chinezen etc zijn niet dom. In deze groepen zitten er wel domme geldzuchtige en criminele mensen. Maar je kunt daarmee niet de hele groep aanduiden/stigmatiseren. Trump dit wel maar die heeft ze niet allemaal op een rijtje toch? Brunswijk moet aan en bijgestuurd worden. Door ABOP’ers maar ook door de coalitiepartijen. En natuurlijk ook door het kiezersvolk. Wij de kiezers hebben o.a. Brunswijk als volksvertegenwoordiger aangewezen. Wij de kiezers hebben onze wensen en eisen (binnen wat mogelijk is)… Lees verder »Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen