dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Joel ‘Bordo’ Martinus nieuwe directeur Nationaal Indoor Stadion

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

Het Nationaal Indoor Stadion, ook bekend als de Anthony Nesty Sporthal, heeft ingaande vandaag een nieuwe directeur in de persoon van Joël ‘Bordo’ Martinus. Over deze functie en zijn benoeming tot beleidsadviseur is er vanuit de samenleving, met name op social media, behoorlijk kritiek geleverd.

Martinus zegt hierop: “Ik maak me niet druk met bepaalde popcornzaken. Mi bun wel te mi e doneer of te mi e yepi sma. Maar te mi mus’ go du a wroko fu a volk dan w’e twijfel. Mek den rustig, mek den gi’m a ruimte dan den kan syi san mi kan doe dyaso.”

Martinus is entertainer, sportman, ondernemer en politicus. Hij is zakenman en zit onder andere in de goudsector. “Ik heb genoeg ervaring, ik heb mijn eigen bedrijf, ik ben ook al 15 jaar voorzitter van Notch, we spelen op internationaal niveau. Ik heb vier spelers in de nationale selectie. Dus mi no denk dat NIS kan de wan probleem gi mie fu drai. Mi no go mek belofte now, mi no wan dansi fos a poku pley.” Bordo wil eerst de inventaris weten van wat hij overneemt, geeft hij aan. “Dan pas mi kan du mi taki. Dat sport o kon moro hey, dat mi e beloof wel.”

De sporthal moet er ook beter gaan uitzien, zegt Bordo. Het gebouw is aan een schoonmaakbeurt en renovatie toe. “Ik heb altijd gezegd dat mi n’e focus tap positie, a kondre musu drai,” antwoordt Martinus op vragen van journalisten. “Mi no ben wan tak politiek tori maar if a leiding fu a partij feni taki dat Bordo Martinus Joël Timotheus kan du wan bun job, en den benader mi, dan mi no kan tak nee.”

Minister Gracia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft haar vertrouwen in Bordo uitgesproken. Ze drukte hem op het hart om een goede samenwerking te hebben met het bestuur van NIS en het ministerie en om correct werk te verrichten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJoel ‘Bordo’ Martinus nieuwe directeur Nationaal Indoor Stadion