maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
3.7
(3)

Joël “Bordo” Martinus angstig voor uitlevering aan Suriname

lees ook ...

De wrange internet tori van Telezuur (1)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten kan komen of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jou...

Joël Martinus, bekend als Money Hond en Bordo, heeft alles in zijn vermogen gedaan om uitlevering aan zijn thuisland te voorkomen. Hij is ervan overtuigd dat president Santhoki hem zal “vermoorden”, als dit gebeurd. Huilend hield hij dit voor aan de Braziliaanse rechter in aanwezigheid van zijn raadsman. Er bestaat een uitleveringsverdrag tussen Suriname en Brazil.

Martinus is ervan overtuigd dat president Santokhi hem wil vermoorden, omdat zijn invloed onder jongeren groeit, volgens een artikel in Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Martinus heeft kans gezien een schoenenwinkel te openen in São Paulo, waar hij twee maanden later werd aangehouden.

Martinus pronkte op zijn Instagram-profiel met posters van zijn shows waarop hij te zien was met gouden kettingen, ringen, armbanden, auto’s en contant geld. Hij sprak van zichzelf als een Surinaamse rijzende ster met meer dan 13.000 volgers.

Bordo, die nu bang is voor de dood, werd opgespoord voor een aantal misdrijven, van drugshandel, moord, bedreigingen, witwassen tot betrokkenheid bij criminele organisaties. Er bestaat informatie dat Martinus meer weet van een vliegtuig vol met cocaïne, die werd begraven. De graafmachinist verdween op mysterieuze wijze, nadat hij de foto’s van het vliegtuig en lading had gedeeld. Getuigen hebben Martinus en zijn bemanning actief bezig gezien bij dit vliegtuig. Een medeplichtige is door Martinus bedreigd met verdwijning. Het Interpol-kantoor in Brasilia erkent Martinus als gewelddadig en gevaarlijk.

De Surinaamse autoriteiten kunnen formeel zijn uitlevering vragen. In Suriname wacht een maximale straf op Martinus. Ook de Fransen hebben Bordo reeds veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJoël "Bordo" Martinus angstig voor uitlevering aan Suriname