woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Joekoe analyseert reden ontslag Gorré

lees ook ...

“Nieuwe” SLM Airbus inzetbaar op Mid-Atlantische...

Op woensdag 24 mei 2023 vond een plechtigheid plaats op de Johan Adolf Pengel Airport ter gelegenheid van de inzegening van de "nieuwe" Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)....

De coach van Inter Moengotapoe vindt het niet vreemd, dat Dean Gorre is ontslagen. Zij hele aanstelling was volgens hem een gok van de Surinaamse Voetbalbond. “Er is te hoog gegrepen en de fundering was niet goed. De SVB is nog niet in staat om op dat niveau te werken”, is de conclusie van de coach van Inter Moengotapoe na analyse.

De moederorganisatie heeft volgens Surinaamse standaarden flink geïnvesteerd en had gehoopt met de diasporaspelers minimaal twee rondes verder te komen. De investering zou men dan terugverdienen, omdat de Fifa een bepaald deel teruggeeft. Het is anders gegaan.

De bondscoach  heeft nu  het volgend deel van het oefenprogramma  naar de Concacaf Nations League-wedstrijden toe van het volgend jaar aangegeven. Het hield onder andere in, het spelen van tien oefenwedstrijden en doorgaan met de diasporaspelers, maar de SVB heeft volgens Joekoe eieren voor zijn geld gekozen en hem ontslagen. “De voetbalbond heeft niet de financiën om het project verder te financieren”, verzekert hij.

Joekoe heeft geen rede om aan te nemen, dat de vroege uitschakeling tijdens de WK 2022-kwalificatie en de Gold Cup  geleid hebben  tot het ontslag van Gorré. Dit is  wel de rede, die ondervoorzitter Dayasankar tegenover de pers heeft verklaard. “Het ontslag heeft laten zien dat de SVB een gok heeft gewaagd en ook geen plan B had, benadrukt Joekoe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJoekoe analyseert reden ontslag Gorré