zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

Jnan Adhin vereeuwigd met nieuw borstbeeld in Paramaribo

lees ook ...

Stichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congre...

Stichting SuConnect.nl, een recent opgerichte non-profit organisatie, zet zich als maatschappelijk platform zowel in Suriname als in Nederland in voor een weloverwogen studiekeuze en een succesvol stu...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 10 november het nieuwe borstbeeld van de Surinaamse geleerde Jnan Adhin onthuld, dat nu trots prijkt langs de dr. Sophie Redmondstraat. De ceremonie werd bijgewoond door de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, en familieleden van de geëerde, waaronder voormalig vicepresident Ashwin Adhin.

Het imposante borstbeeld, tot stand gekomen door de inspanningen van de Stichting Jnan Adhin Monument, werd na de onthulling door het staatshoofd omhangen met mala’s, symbolische bloemenkransen. President Santokhi beschreef de vereeuwigde Surinamer als een vooraanstaand wetenschapper die zijn toewijding heeft getoond op diverse gebieden, waaronder filosofie, religie, pedagogiek, cultuur, geschiedenis, sociaaleconomisch, recht, politiek, en taalkunde.

Vooral zijn bijdrage aan de officiële spelling van het Sarnami werd benadrukt. Het staatshoofd benadrukte dat de onthulling van het borstbeeld op passende wijze plaatsvond op de internationale dag van de wetenschap, vlak voor het Divali-feest van verlichting.

President Santokhi prees Jnan Adhin als een uiterst bekwame minister van Justitie en Politie, en van Onderwijs en Volksontwikkeling. Adhin wordt ook geëerd voor zijn bijdragen als parlementariër in 1963 in de Staten van Suriname en als regeringsadviseur.

“Het presenteren van zijn volledige staat van dienst zou vele uren in beslag nemen. Hij straalde altijd intellectuele kracht uit en verdient passende erkenning voor zijn buitengewone bijdrage,” aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJnan Adhin vereeuwigd met nieuw borstbeeld in Paramaribo