maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

JIT onthult paspoortvervalsingsschandaal

lees ook ...

Inbraak bij onderneemster: grote geldsom en sieraden gestole...

Onderneemster B.G. (63) heeft bij politiebureau Uitvlugt aangifte gedaan van een inbraak in haar woning waarbij SRD 250.000 en sieraden zijn gestolen. De inbraak vond woensdag plaats terwijl het ec...

Recent heeft het Justitieel Interventie Team (JIT) een significante arrestatie verricht met betrekking tot vermeende paspoortvervalsing. Een 49-jarige man van Chinese afkomst is gearresteerd op verdenking van het manipuleren van gegevens om Surinaamse paspoorten te verkrijgen. De arrestatie vond plaats voor het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Mr. J. Lachmonstraat.

Volgens het JIT zijn bij een huiszoeking in de woning van de verdachte diverse documenten en apparatuur aangetroffen. Een JIT-functionaris heeft verklaard dat er op instructie van het openbaar ministerie (OM) een onderzoek is gestart. De verdachte had de bevoegdheid om paspoorten voor Chinese staatsburgers te verlengen en nieuwe paspoorten aan te vragen. Het lopende onderzoek zal nader duidelijkheid verschaffen over de exacte gang van zaken rondom de vermeende vervalsingen.

Het JIT heeft geconstateerd dat bij het CBB-documenten voor paspoortaanvragen en -verlengingen onjuiste gegevens bevatten, wat doet vermoeden dat deze documenten zijn vervalst. Intern wordt hier momenteel onderzoek naar gedaan. De handel in paspoorten voor naturalisatie is al geruime tijd een punt van zorg geweest. Op dit moment wordt als enige veiligheidsmaatregel de fysieke controle van de gegevensauthenticiteit toegepast bij het CBB. Na afronding van het onderzoek zullen verdere maatregelen worden overwogen om de veiligheid te waarborgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJIT onthult paspoortvervalsingsschandaal