woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(2)

JIT en Militaire Politie ontmantelen illegale landingsbaan in westelijk Suriname

lees ook ...

Raad van Bestuur IMF moet nog goedkeuring geven aan USD53 mi...

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onder leiding van mevrouw Anastasia Guscina uit Washington, DC voerde van 07 tot 22 augustus een virtuele en persoonlijke missie uit met de Surinaa...

Op zaterdag 2 september 2023 hebben het Justitieel Interventie Team (JIT) en de Militaire Politie (MP) gezamenlijk een operatie uitgevoerd in het westelijke deel van Suriname, in het district Nickerie. Daar was een illegale landingsbaan aangelegd door een criminele drugsorganisatie, waarop volgens betrouwbare informatie regelmatig illegale vluchten werden uitgevoerd.

Bij aankomst op de locatie trof het team een uitgebrand eenmotorig vliegtuig op de landingsbaan aan. Bovendien ontdekten ze dat de criminelen ook het basiskamp in brand hadden gestoken als onderdeel van hun activiteiten.

Tijdens een ingesteld onderzoek rondom de illegale baan werd een minigraafmachine en een aantal jerrycan met vliegtuig benzine aangetroffen. Deze zaken zijn in opdracht van procureur-generaal terstond vernietigd.

Het JIT-team is nu intensief bezig om de criminele organisatie die op de baan de illegale activiteiten ontplooit, zichtbaar te maken.

Het Openbaar Ministerie meldt dat het onderzoek wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJIT en Militaire Politie ontmantelen illegale landingsbaan in westelijk Suriname