donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Jimmy Toeroemang nieuwe Granman van de Trio’s

lees ook ...

Coördinator Covid-preventie aangesteld op Kabinet Vicepresid...

Om een veilige werkplek te garanderen is het Kabinet van de Vicepresident de afgelopen maanden bezig geweest met de implementatie van Covid-19-protocollen. Er is daarom een coördinator aangesteld, die...

Granman Ashongo Alalaparu heeft het granmanschap der Trio’s overgedragen aan zijn kleinzoon Jimmy Toeroemang. Leiders van de 08 Trio dorpen in Zuid-Suriname gaven op 28 augustus jongstleden hun ondersteuning aan deze benoeming. Op 17 september vond de ceremoniele overdracht plaats, door het opzetten van de hoofdtooi, het omhangen van de ambtssjerp en het overhandigen van de wandelstok aan de nieuwe granman.

Hierna vond de inzegening plaats door voorgangers van de lokale Baptistengemeente. Oud-granman Ashongo Alalaparu wees se nieuwe granman in zijn toespraak erop dat hij granman is van 12 stammen te Kwamalasamutu. Hij zal moeten samenwerken met de andere Inheemse volken in Suriname, de Marrons, de overheid en alle Surinamers.

Granman Jimmy Toeroemang gaf aan zich ervan bewust te zijn dat hij een grote boot over de soela’s te trekken heeft. Met ondersteuning van een ieder moet het lukken de gemeenschap van Kwamalasamutu op een hoog niveau te brengen.

Vice-president Ronnie Brunswijk van de RepubliekSuriname, was op uitnodiging bij dit heugelijk gebeuren aanwezig, vergezeld van zijn staf. De VP feliciteerde de nieuwe grangman en wenste hem veel succes toe. Diverse sprekers brachten eveneens hun felicitaties over, waaronder kapitein Carlo Lewis namens de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) en hoofdkapitein Lesina die namens granman Bono Velanti der Aukaners sprak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJimmy Toeroemang nieuwe Granman van de Trio's