dinsdag 7 februari 2023
26 C
Paramaribo
0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Jim Boussaid is nieuwe regeringscommisaris bij de CBvS

lees ook ...

Online portaal Belastingdienst verbeterd

Het online portaal van de Belastingdienst Suriname is op maandag 30 januari jongstleden verbeterd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedure...

Tijdens een persconferentie maakte president Santhoki bekend dat Jim Bousaid de nieuwe regeringscommissaris is bij de Centrale Bank van Suriname(CBvS). Hij is dus de opvolger van Raghoebarsing, die ondertussen is aangesteld als minister van Financiën in de plaats van Armand Achaibersing. Beide aangestelden hebben ervaring op monetair gebied.

Een minister van Financiën en Planning aanstellen was een noodzaak volgens president Santokhi, omdat men een integraal pakket aan maatregelen wil treffen om de gemeenschap tegemoet te komen. Overleg is gepleegd met vakbonden, bedrijfsleven  en anderen. “We voelen ook die druk in de samenleving, daarom hebben we gezegd dat het beleid omgebogen zal worden.” De maatregelen moeten de samenleving beschermen, Daarvan zijn enkele besluiten reeds goedgekeurd.

Het betreft ook verregaande financiële maatregelen. Gezag en aansturing vanuit het ministerie is noodzakelijk. De aangestelde minister heeft de ervaring opgedaan als adviseur bij het ministerie en als regeringscommissaris.

De nieuwe regeringscommissaris Bousaid is geen nieuweling op monetair vlak. Samen met anderen moeten zij werken aan het gezondmaken van het macro-economisch beleid. Zowel het ministerie van Financiën en Planning als de Centrale Bank van Suriname zullen versterkt moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJim Boussaid is nieuwe regeringscommisaris bij de CBvS