zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Jim Boussaid is nieuwe regeringscommisaris bij de CBvS

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

Tijdens een persconferentie maakte president Santhoki bekend dat Jim Bousaid de nieuwe regeringscommissaris is bij de Centrale Bank van Suriname(CBvS). Hij is dus de opvolger van Raghoebarsing, die ondertussen is aangesteld als minister van Financiën in de plaats van Armand Achaibersing. Beide aangestelden hebben ervaring op monetair gebied.

Een minister van Financiën en Planning aanstellen was een noodzaak volgens president Santokhi, omdat men een integraal pakket aan maatregelen wil treffen om de gemeenschap tegemoet te komen. Overleg is gepleegd met vakbonden, bedrijfsleven  en anderen. “We voelen ook die druk in de samenleving, daarom hebben we gezegd dat het beleid omgebogen zal worden.” De maatregelen moeten de samenleving beschermen, Daarvan zijn enkele besluiten reeds goedgekeurd.

Het betreft ook verregaande financiële maatregelen. Gezag en aansturing vanuit het ministerie is noodzakelijk. De aangestelde minister heeft de ervaring opgedaan als adviseur bij het ministerie en als regeringscommissaris.

De nieuwe regeringscommissaris Bousaid is geen nieuweling op monetair vlak. Samen met anderen moeten zij werken aan het gezondmaken van het macro-economisch beleid. Zowel het ministerie van Financiën en Planning als de Centrale Bank van Suriname zullen versterkt moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJim Boussaid is nieuwe regeringscommisaris bij de CBvS