zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdraadsleden organiseren motivatiesessie voor Mulo-studenten Para

lees ook ...

ABOP, BEP en NDP betreuren mishandeling criticus Bennie Mira...

In een ongekende uiting van politieke solidariteit hebben verschillende Surinaamse politieke partijen, waaronder de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Broederschap en Eenheid in P...

Georgy Kwadjanie en Magali Pikientio, Jeugdraadsleden uit het district Para, hebben op 19 januari 2024, samen met de bekende motivator Johannes Wong Loi Sing, een inspirerende motivatiesessie georganiseerd voor leerlingen van de 4e klas van de Mulo Onverwacht in het district Para. Het doel van deze activiteit was om de studenten aan te moedigen om hun uiterste best te doen, het beste uit zichzelf te halen en het schooljaar succesvol af te ronden. Het bevorderen van persoonlijke groei en het bereiken van succes stonden centraal tijdens de sessie. In totaal hebben 30 leerlingen deelgenomen aan deze waardevolle bijeenkomst.

De Jeugdraadsleden benadrukken het belang van het empoweren van jongeren en het doorbreken van negatieve denkpatronen. Ze zijn van mening dat het bespreekbaar maken van problemen en het bewaken van een goede mentale gezondheid essentieel zijn voor de ontwikkeling van jongeren. Bovendien moeten jongeren geloven in hun eigen capaciteiten en het vermogen om succes te behalen. Pikientio moedigt jongeren aan om te stoppen met het voeden van negatieve gedachten en in plaats daarvan positief te werken aan hun doelen. De Jeugdraadsleden zijn dankbaar voor de ondersteuning die ze krijgen van het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) bij het uitvoeren van verschillende projecten.

Tijdens de sessie richtte Wong Loi Sing zich op essentiële aspecten zoals lichaam, intellect, sociale vaardigheden, gevoelens en geest. Hij benadrukte dat deze aspecten in harmonie moeten zijn om een succesvol leven te leiden, en dienen als bouwstenen voor een gebalanceerd en succesvol bestaan. De jongeren waren zeer tevreden met de sessie en kijken vol optimisme uit naar het succesvol afronden van het schooljaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdraadsleden organiseren motivatiesessie voor Mulo-studenten Para