maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdraad Suriname zet zich in voor klimaatbewustzijn en gezondheid

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

In het kader van het project ‘De betrokkenheid van de Jeugdraad Suriname bij klimaatverandering en gezondheid gerelateerde activiteiten’, hebben leden van de Jeugdraad Suriname op zaterdag 18 mei 2024 presentaties gehouden over klimaatverandering in verschillende districten. Dit initiatief, uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid als onderdeel van het Caribbean Climate Change and Health Leaders Programme, richt zich op het vergroten van het bewustzijn onder jongeren over de effecten van klimaatverandering op de gezondheid en manieren om deze effecten te mitigeren.

Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, complimenteerde de Jeugdraadsleden voor hun inzet en aandacht voor milieuproblematiek en de koppeling met de gezondheid van jongeren in hun districten. Volgens Mangroe toont de Jeugdraad hiermee aan dat een nieuwe generatie van klimaatbewuste jonge leiders actief betrokken wil zijn bij de bescherming van de gezondheid van mensen en de planeet.

Ze waardeerde het dat de raadsleden zich hebben verdiept in het onderwerp en de verkregen informatie hebben gebruikt om kleine projecten in de verschillende districten te realiseren. Mangroe benadrukte dat de inzet van jongeren significant kan bijdragen aan het vergroten van bewustzijn over de impact van vervuiling en klimaatverandering op gezondheid en ecosystemen.

Ook Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, prees de Jeugdraadsleden voor hun indrukwekkende presentaties. Hij benadrukte dat vooral jongeren zich bewust moeten zijn van klimaatverandering, aangezien de gevolgen hiervan verregaand zijn, variërend van fysieke gezondheidseffecten tot sociale en economische uitdagingen. Hij riep jongeren op om verantwoord met de natuur om te gaan om de effecten van klimaatverandering en gezondheidsproblemen te mitigeren.

Roshnie Jhanjan, trekker van dit project en beleidsadviseur voor Caricom- en PAHO-aangelegenheden op het ministerie van Volksgezondheid, sprak haar vertrouwen uit in de samenwerking en netwerken tussen jongeren om de uitdagingen van klimaatverandering aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdraad Suriname zet zich in voor klimaatbewustzijn en gezondheid