zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdraad Suriname kiest leiding

lees ook ...

South Korea and Suriname desire to strengthen their connecti...

At the UN General Assembly in New York, President Chan Santokhi met with his South Korean colleague Yoon Suk-Yeol. The president of South Korea also mentioned that his nation has proposed the ancient ...

De Jeugdraad Suriname (JRS) heeft op vrijdag 08 september 2023 in een spannende verkiezingsstrijd een leiding gekozen. Rajeev Goerdin werd gekozen tot voorzitter van de JRS, Gracelynn Amautan tot ondervoorzitter, terwijl Xemilya Asanredjo is gekozen tot plaatsvervangend ondervoorzitter.

De verkiezing vond plaats in de grote vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), onder leiding van de verkiezingscommissie, bestaande uit leden van de Jeugdraad Suriname.

Minister Steven Mac Andrew sprak de Jeugdraadsleden voor de stemming moed in. Hij benadrukte dat de overgang van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) naar de Jeugdraad Suriname, een weloverwogen beslissing is geweest, zodat de gekozen jeugdvertegenwoordigers meer dan voorheen in contact treden met jongeren over het gehele land.

Hij is van mening dat de Jeugdraad zich moet kunnen focussen op issues de jeugd rakende en hun mening daarover moet kunnen uiten. Een effectieve aanpak van deze issues en uitdagingen kan zeker wanneer jongeren worden gehoord en hun mening kunnen uitspreken. De minister accentueerde het belang van samenwerking binnen de raad om invulling te kunnen geven aan inspraak en betrokkenheid van de jongeren bij het verduurzamen van het nationaal jeugdbeleid.

De minister noemde mental health, jeugdcriminaliteit, hoge dropout percentages en tienermoeders en slechte sociale economische omstandigheden waar jongeren onder gebukt gaan. Allemaal zaken die de Jeugdraad Suriname landelijk zal moeten aanpakken in samenspraak met de Surinaamse overheid.

Hij drukte de raadsleden op het hart om mee te werken aan de volledige overgang naar de Jeugdraad Suriname en zich niet te beroepen op zaken zoals die plaatsvonden ten tijde van het Nationaal Jeugdparlement dat niet meer bestaat. Het is volgens de minister tijd voor de effectieve uitvoering van het jeugdbeleid met een sterke focus op jongeren en ontwikkeling. Hij  bemoedigd hen om in eenheid op te trekken om invulling te kunnen geven aan inspraak en betrokkenheid van de doelgroep bij het verduurzamen van het nationaal jeugdbeleid.

Minister Steven Mac Andrew en de directie van het directoraat Jeugdzaken, het Nationaal Jongeren Instituut (NJI) alsook het onderdirectoraat Jeugdcentra volgden de verkiezing vanuit de tribune en waren tevreden met het verloop.

De Jeugdraad Suriname kan nu volledig in werking treden om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren op bestuurlijk niveau, om ook het risico dat jongeren lopen om af te glijden in de maatschappij weg te werken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdraad Suriname kiest leiding