dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdige Healthy Lifestyle officers in Suriname

lees ook ...

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoe...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verj...

Jongeren vanaf 16 jaar zullen getraind worden als ‘Healthy Lifestyle Officers’  om bewustwording te creëren over een gezonde levensstijl en een veilige woon omgeving. De jongeren worden gedurende 2 tot 3 weken getraind. De initiatiefnemer en coördinator is Quintis Ristie. Er wordt de jongeren bijgebracht hoe en welke informatie zij kunnen delen.

Ristie zegt dat er bewust gekozen is voor jongeren om de boodschap over te brengen aan leeftijdsgenoten. Die keus is tweedelig: de pogingen voor preventie zullen vooral succesvol zijn als dat vroeg begint. Daarnaast zijn jongeren geneigd om te luisteren naar leeftijdgenoten. Maar ook het overbrengen van de boodschap is makkelijker vanuit het perspectief van iemand in dezelfde belevingswereld, zegt Ristie.

Ristie is van mening dat er niet gewacht hoeft te worden op de overheid om dergelijke projecten en initiatieven te starten. ‘Ook al zou het de overheid moeten zijn die dit doet; laten we als burgers alvast kijken hoe we een steentje kunnen bijdragen’.

Er zal informatie gegeven worden over verschillende onderwerpen. Ristie noemt als voorbeeld covid-19, vaccinaties, maar ook ziektes zoals diabetes. Maar er wordt ook naar de niet-fysieke gezondheid gekeken, met de nadruk op een gezondere woonomgeving. Met dit initiatief wil Ristie een platform bieden aan de jongeren om daaraan een bijdrage te leveren.

Hij roept jonge adolescenten op, die de leeftijd van 16 jaar bereikt hebben, om zich kosteloos aan te melden en zich op te geven voor deze training.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdige Healthy Lifestyle officers in Suriname