vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Jeugdige activisten in Sipaliwini inspireren milieubewustzijn met opruimacties

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

Jeugdraadsleden Jonathan Vrede en Magavio Jeroe uit het district Sipaliwini hebben gedurende de maanden november en december schoonmaakacties georganiseerd in Pokigron en de nabije omgeving van de zandbank te Atjoni. Deze initiatieven bevorderen het milieubewustzijn binnen het district en werden uitgevoerd in samenwerking met de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, Chinese winkeliers en lokale jongeren.

De activiteiten brachten jongeren, leerkrachten en buurtbewoners samen om gezamenlijk hun directe omgeving en woongebied op te ruimen. De jeugdraadsleden hebben aangegeven, dat ze deze activiteiten regelmatig zullen blijven organiseren om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en milieubewustzijn te stimuleren.

De jeugdraadsleden benadrukken dat geld niet altijd een belemmering mag zijn om positieve veranderingen in de lokale gemeenschap te bewerkstelligen. Ze zijn verheugd over de samenwerking en de bijdrage van iedereen die heeft deelgenomen aan deze initiatieven. Gezien de motivatie en vastberadenheid binnen de gemeenschap, zijn er plannen om ook andere gebieden aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdige activisten in Sipaliwini inspireren milieubewustzijn met opruimacties