dinsdag 30 mei 2023
26.3 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdambassadeurs bezoeken minister Juspol

lees ook ...

KPS besteedt service en reparatie aan dienstvoertuigen uit

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft per 22 mei jongstleden  bekendgemaakt  dat er in het kader van uitbesteding van service en reparatiewerkzaamheden aan dienstvoer...

Jeugd Parlementariër Winston Adaba  en de Jeugdambassadeurs Chermain Pansa, Sivern Hammen die ambasadeurs zijn van de Sustainable Development Goals (SDG),  werden op donderdag 04 maart 2021 door de minister van Justitie en Politie (Juspol) Kenneth Amoksi, op zijn kabinet ontvangen. Het bezoek was een vervolgbezoek van november 2020. Tijdens dit voortzettingsbezoek zijn er concept voorstellen gedaan over hoe de jeugdvertegenwoordigers een bijdrage kunnen leveren aan vraagstukken over het jeugdbeleid die nu beantwoord moeten worden. Er was ook belangstelling voor beleidsgebieden waarbij de jeugd belang heeft en  waarop het ministerie zich zal focussen.

Er zijn ook ideeën aangehaald door het jeugdambassadeursteam hoe jeugdcriminaliteit een halt toe te roepen. Er werd ook met de bewindsman gesproken over projecten die een halt proberen te brengen aan  kindergeweld en misbruik, het verzwaren van de straffen tegen daders en het meer belichten van de strafbare feiten. De Jeugdvertegenwoordigers hebben ook gesproken over enkele modellen die zij zullen ontwikkelen om het ministerie dichterbij de jongeren te brengen. Op deze meeting heeft Navisa Waterberg, vertegenwoordiger van het Bureau Vrouwen – en Kinderbeleid (BVK) enkele projecten aangehaald die nu gaande zijn. Onder die projecten vallen ook de filmpjes over seksueel misbruik in samenwerking met Opa Doeli.

Ten aanzien van het kinderbeleid geeft de bewindsman aan dat Juspol daadwerkelijk één van de portefeuillehouders is van het jeugdbeleid en dat zij daarom de afdeling Jeugdzaken van de politie niet moeten overslaan, want met de afdeling Jeugdzaken moet er ook een samenwerking zijn, naast BVK. Bij de afdeling Jeugdzaken kan er ook achterhaald worden welke strafbare feiten het meest gepleegd worden door jeugdigen. De minister zei uit te kijken naar het projectvoorstel van de jeugdvertegenwoordigers. Zij moeten informatie inwinnen en hun voorstel op papier zetten om verder geholpen te kunnen worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdambassadeurs bezoeken minister Juspol