maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Jeugdambassadeur overhandigt klimaatdocument aan president

lees ook ...

Organic movement back on the streets

Activists from the Organic Movement demands now for the Santokhi-Brunswijk government to give their mandate back. This because they did not give in to the demands of the people of Suriname. On Saturda...

SDG-jeugdambassadeur Chermain Pansa heeft samen met enkele jongeren een document met daarin de verschillende standpunten van jeugdigen met betrekking tot klimaatverandering overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit vond plaats op maandag 25 oktober 2021 op het Kabinet van de President.

Voor de president, die delegatieleider is van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, COP26, is het van cruciaal belang dat ook de opinie van de jeugd wordt meegenomen bij het bespreken van actuele klimaat vraagstukken. “Alle effecten van klimaatverandering hebben impact op de toekomst van jongeren”, zegt Chermain Pansa. De Surinaamse jeugdambassadeur is geselecteerd om haar bijdrage te leveren tijdens de Youth-COP (COY16).

De UN Climate Change Conference of Youth (COY) is een evenement onder de vlag van YOUNGO – The Official Youth Constituency of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). De conferentie vindt plaats vlak voor de jaarlijkse VN-conferentie over klimaatverandering, ook wel bekend als Conference of the Parties (COP), in hetzelfde gastland als de COP. Het gastland voor 2021 is Schotland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJeugdambassadeur overhandigt klimaatdocument aan president