dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Jethro Wirth wint Entrepeneurship World Cup

lees ook ...

Project ‘stop pesten’ LC Parwani op scholen

In het kader van het beheersbaar houden van pesten heeft de Lions Club Parwani (LC Parwani) op vrijdag 10 maart jongstleden het project 'Stop Pesten' op Mulo Geyersvlijt gestart.  Hun motto is 'Wij di...

De 34-jarige Jethro Wirth, een bekende Surinaamse chefkok werd op zaterdag 10 juli uitgekozen als winnaar van de Entrepreneurship World Cup 2021 (EWC). Wirth  is de oprichter van Chef Thro NV. Hij presenteerde zijn healthy lifestyle producten, om overgewicht bij Surinamers tegen te gaan. Jethro zelf wist 2 kilo’s kwijt te raken na het gebruik van de producten.

Tijdens zijn presentatie wist Jethro de juryleden te overtuigen, waarom voor zijn producten te  kiezen, maar hij had niet verwacht dat hij de EWC zou winnen. “Het was een verrassing voor mij. Ik kon het niet geloven”, gaf de chefkok aan. “Ga altijd achter je dromen aan. We blijven bezig”, stimuleerde Jethro aankomende entrepeneurs. Wirth komt in aanmerking voor verschillende trainingen lokaal en internationaal en een Smartphone Samsung A20  met een gezamenlijke waarde van US 20.000.

Vanessa Mahangi- Souda eindigde op de tweede plaats. Zij presenteerde haar AIM Industrial Solutions NV. Gwamungindi Mwakipesile kwam op de derde plaats met haar onderneming Thrive Coaching. De beoordeling van de 11 finalisten werd gedaan door Anvit Ramkhelawan; directeur van Datasur, Magubane Poetisi; directeur ondernemerschap Economische Zaken, entrepreneur David Power; coach en Financial Literacy advocate en  Drs. Lilian Wiebers; econoom.

De Entrepreneurship World Cup 2021 werd georganiseerd door Arthem Consultancy in samenwerking met Act Now Foundation. Tijdens de EWC krijgen ondernemers de kans om hun business pitch te presenteren. Dit is de tweede keer dat Suriname heeft deelgenomen aan deze wereldwijde competitie, die een unieke kans biedt om de beste innovatieve ondernemers van het land te laten zien. EWC is meer dan alleen een wedstrijd, het is een ervaring, inclusief training, middelen, connecties en mentorschap.

Het evenement werd gehouden in het gebouw van met ministerie van Economische Zaken die dit goede initiatief graag ondersteunde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJethro Wirth wint Entrepeneurship World Cup