zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
5
(1)

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

lees ook ...

Confrontatie tussen OWOS en politie bij EBS-centrale: vakbon...

Tussen leden van de Ogem Werknemersorganisatie Suriname (OWOS) en de politie is er vandaag een confrontatie ontstaan bij de centrale van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Saramaccastraat. Hie...

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vrouwelijke vertegenwoordiging in De Nationale Assemblee te verhogen. Van 25% in 2010 daalde het aantal vrouwen in het parlement naar 10%, maar door samenwerking is het nu weer gestegen naar 29%.

Simons stelt dat er nog meer gedaan moet worden om een evenwicht te creëren tussen mannen en vrouwen in de besluitvorming. Ze ziet 40-45% als een kritische massa, waarbij het vrouwelijk element even sterk vertegenwoordigd moet zijn als het mannelijk element. Volgens haar is het niet nodig om een quota wet te introduceren, zolang vrouwen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan de politieke organen.

Simons benadrukt dat het belangrijk is om politieke organisaties zelf te financieren en niet afhankelijk te zijn van kapitaalgroepen, omdat dit invloed kan hebben op de besluitvorming. Ze roept op tot meer ondersteuning van de politieke partijen en tot het betrekken van nieuwe vrouwelijke leden om de zaak verder te verbeteren en meer succes te behalen bij het uitvoeren van de partijprogramma’s.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek