maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(2)

Jennifer Simons mogelijk opvolger Desi Bouterse als NDP-voorzitter

lees ook ...

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn over...

Jennifer Geerlings-Simons, ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), zal zich kandidaat stellen bij de verkiezingen van haar partij. De paarse partij van Desi Bouterse, houdt binnenkort bestuursverkiezingen. Deze verkiezingen zijn belangrijk, omdat er een opvolger nodig is voor Bouterse. Hij is vanaf na zijn veroordeling tot 20 jaar cel voortvluchtig. In gesprek met Cliff Limburg van LIM FM heeft Simons gezegd dat zij door verschillende personen is benaderd om te gaan voor de hoogste functie binnen de partij.

Als de partij en het volk er akkoord mee gaan zal Geerlings-Simons zich kandidaat stellen voor het presidentschap. In Suriname worden er in mei volgend jaar algemene-, vrije- en geheime verkiezingen gehouden.

De ondervoorzitter zegt niet uit te sluiten dat meerdere personen zich kandidaat zullen stellen voor het voorzitterschap, maar zegt Simons dat het de structuren zijn die kandidaten voordragen. In dat geval zal bij stemming bepaald worden wie de partij mag leiden.

De NDP heeft volgens Geerlings-Simons goede uitgangspunten en een visie. De fouten die gemaakt zijn, moeten worden gecorrigeerd. Het is belangrijk dat de partij verder gaat, nu Bouterse is komen uit te vallen. Hij zou zeker niet willen dat de partij in verval raakt.

Geerlings-Simons is geen onbekende binnen de Surinaamse gemeenschap. Zij was van 2010-2020 voorzitter van het hoogste orgaan van staat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJennifer Simons mogelijk opvolger Desi Bouterse als NDP-voorzitter