Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Jeanine Alexander Surinaamse voetbalster tekent prof contract

Geplaatst

op

door

De 22 jarige voetbalster Jeanine Alexander heeft bij de club Emek Hefer Women Football Club, een prof contract ondertekend. De club is gevestigd in Israël en zal komend weekend startten met hun competitie, waar Alexander aan zal deelnemen.

Alexander is hiermee de eerste voetbalster van Surinaams origine die een profcontract ondertekend in Israël. In Suriname heeft de getalenteerde aanvalster vanaf haar 14e jaar bij SV Athena gespeeld. De speelster ziet deze kans bij uitstek een goede gelegenheid om zich door te kunnen ontwikkelen als voetbalster.

Hier heb ik als meisje van gedroomd

Zelf zegt zij : “Dit is een droom voor mij die uitkomt. Ik kan nu van mijn hobby, mijn werk maken. Als meisje heb ik hiervan gedroomd. Nog maar 5 jaar geleden was het ondenkbaar dat je als Surinaams meisje, je geld kan verdienen met voetbal. Dat is nu niet meer, het kan en dit geld voor alle Surinaamse meisjes die talent hebben”

In Suriname had Alexander haar plafon als voetbalster bereikt. De Surinaams international zag geen ontwikkelings mogelijkheden meer voor haar zelf. “In Suriname is er een kleine vrouwen competitie, daar speel je niet zoveel wedstrijden. Nu heb ik iedere week een wedstrijd en zijn er 26 competitie wedstrijden te spelen. De beker wedstrijden heb ik dan nog niet mee gerekend. Dit is voor mij de juiste timing om nu de overstap te maken. Ik ben 22 jaar, als ik het nu niet doe, dan krijg ik die kans misschien niet meer”.

Champions League

Jeanine werd ook gevraagd wat zij van Israël vind:”Israël is een mooi land, ik begrijp de taal nog niet, maar de meiden helpen me wel, we praten dan in het Engels. Het leven van ons in Israël is puur en gefocused op voetballen”

“Ik ben excited om dit team te helpen in de Pro League. Er zijn meerdere speelsters die uit het buitenland komen, we hebben samen 1 doel, en dat is eerste worden in de competitie. Als we eerste eindigen gaan we Champions League spelen, dat is onze main goal. Ik ga hard werken en mijn bijdrage leveren om dit te kunnen bewerkstelligen”.

SV Athena

Winston Babel trainer/begeleider van Alexander is maar wat trots dat zijn pupil deze mijlpaal bereikt. “Ik ben al 9 jaar bezig om de de meiden op te leiden bij SV Athena. Dit is nog maar het begin er zijn meerdere speelsters die zullen volgen. SV Athena is een kweekvijver van talentvolle jonge meisjes. Dat het nu zijn vruchten afwerpt, is voor mij geen verassing. Dit is een hoogtepunt voor het vrouwenvoetbal in Suriname, in het bijzonder voor mijn club SV Athena. Wij mogen als eerste een zelf opgeleide speelster transfereren naar een buitenlandse club Maccabi Emek Hefer Women FC.

“De Missie van SV Athena is om jonge getalenteerde meisje op te leiden zodat zij aansluiting kunnen vinden op internationaal nivo. Ons doel is dat de speelsters prof contracten kunnen verkrijgen bij clubs in het buitenland”.

“Gelukkig kan dat nu, daar wij hebben bewezen dat we een goede opleidingsclub zijn, en dat heeft nu geresulteerd dat we exclusieve samenwerking verbanden hebben kunnen afsluiten met prof clubs”.

Succesvolle voetbal stages

Eerder was Jeanine Alexander in Nederland en heeft voetbal stages doorlopen bij Excelsior Barendrecht, ADO Den Haag, tevens in België heeft de voetbalster mee getraind met AA Gent. Individuele trainingen kreeg zij in Nederland van Blackson Sport. De Surinaams international tevens speelster van SV Athena, sluit hiermee een succesvolle voetbal stage af binnen Europa. Nu zet ze haar nog jonge voetbal carrière voort in Israël.

Evi Ahvrahami(Voorzitter,Emek Hefer) (L),Jeanine Alexander (M),Winston Babel (Begeleider/coach(R)

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Orlando

Succes en zet Suriname op de kaart en natuurlijk….jezelfAdvertentie

Sport

Bigi Boi krijgt droomgevecht tegen Ngannou

Geplaatst

op

door

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik is zelfverzekerd en gaat ervan uit dat hij zijn komend gevecht tegen Francis Ngannou ook in winst zal omzetten. Dit is trouwens ook een gevecht waar hij van heeft gedroomd. Deze wedstrijd is op 28 maart 2020 in de Verenigde Staten van Amerika. De Mixed Martial Arts vechter ging tijdens een persconferentie ook in op het veel besproken gevecht tegen Alistair Overeem.

Rozenstruik is enthousiast over het gevecht, vooral na de reactie van Ngannou enkele dagen terug over het laatste gevecht tegen Overeem. “Hij zei dat hij onder de indruk is van hoeveel geluk ik heb. Dat wil zeggen hij ‘disrespect’ me nu al. Wat ik doe respecteert hij niet en daar gaat hij voor betalen”, luidt de duidelijke boodschap van Rozenstruik naar Ngannou. Tijdens de persconferentie is ook het contract getekend voor dit gevecht.

Rozenstruik is de samenleving dankbaar voor de ondersteuning en het warm onthaal bij zijn aankomst in Suriname. Ook het feit dat zijn vader aanwezig was tijdens het gevecht tegen Overeem, stemde hem goed.

Hij gaf aan dat hij respect heeft voor elke tegenstander. Ook heeft hij Overeem een beterschapswens gestuurd. De voorbereidingen voor het gevecht tegen Ngannou zijn al begonnen. Trainer Michael Babb riep de samenleving op om 300% achter Bigi Boi te staan. De inzet is om kampioen te worden van de UFC.

Lees verder

Nederland

Feyenoord hoopt op wonder in Europa League

Geplaatst

op

door

Is Nederland na de winterstop met nog twee of drie clubs actief in de Europa League? Feyenoord kan Ajax en AZ vergezellen, maar de Rotterdammers hebben daar donderdag wel een klein wonder voor nodig.

Feyenoord begint de laatste speelronde in groep G als vierde met 5 punten. Young Boys en FC Porto hebben allebei 7 punten en Rangers FC leidt met 8 punten. Feyenoord bereikt alleen de knock-outfase als het zelf in Portugal van FC Porto wint en Rangers FC voor eigen publiek met Young Boys afrekent.

Doelman Justin Bijlow keert na een elleboogblessure terug in de selectie, maar staat nog niet in het basiselftal. Verder ontbreekt spits Nicolai Jørgensen wegens persoonlijke omstandigheden. Vleugelverdedigers Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps en doelman Kenneth Vermeer zijn allen ook nog steeds niet inzetbaar.

AZ neemt het in Engeland op tegen Manchester United. Beide clubs zijn al zeker van de volgende ronde. Bij winst eindigt AZ als eerste in de poule.

PSV, dat de volgende ronde niet meer kan bereiken, besluit het Europese seizoen met een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Rosenborg.

ANP

Lees verder

Meest gelezen