Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Jeanine Alexander Surinaamse voetbalster tekent prof contract

Geplaatst

op

door

De 22 jarige voetbalster Jeanine Alexander heeft bij de club Emek Hefer Women Football Club, een prof contract ondertekend. De club is gevestigd in Israël en zal komend weekend startten met hun competitie, waar Alexander aan zal deelnemen.

Alexander is hiermee de eerste voetbalster van Surinaams origine die een profcontract ondertekend in Israël. In Suriname heeft de getalenteerde aanvalster vanaf haar 14e jaar bij SV Athena gespeeld. De speelster ziet deze kans bij uitstek een goede gelegenheid om zich door te kunnen ontwikkelen als voetbalster.

Hier heb ik als meisje van gedroomd

Zelf zegt zij : “Dit is een droom voor mij die uitkomt. Ik kan nu van mijn hobby, mijn werk maken. Als meisje heb ik hiervan gedroomd. Nog maar 5 jaar geleden was het ondenkbaar dat je als Surinaams meisje, je geld kan verdienen met voetbal. Dat is nu niet meer, het kan en dit geld voor alle Surinaamse meisjes die talent hebben”

In Suriname had Alexander haar plafon als voetbalster bereikt. De Surinaams international zag geen ontwikkelings mogelijkheden meer voor haar zelf. “In Suriname is er een kleine vrouwen competitie, daar speel je niet zoveel wedstrijden. Nu heb ik iedere week een wedstrijd en zijn er 26 competitie wedstrijden te spelen. De beker wedstrijden heb ik dan nog niet mee gerekend. Dit is voor mij de juiste timing om nu de overstap te maken. Ik ben 22 jaar, als ik het nu niet doe, dan krijg ik die kans misschien niet meer”.

Champions League

Jeanine werd ook gevraagd wat zij van Israël vind:”Israël is een mooi land, ik begrijp de taal nog niet, maar de meiden helpen me wel, we praten dan in het Engels. Het leven van ons in Israël is puur en gefocused op voetballen”

“Ik ben excited om dit team te helpen in de Pro League. Er zijn meerdere speelsters die uit het buitenland komen, we hebben samen 1 doel, en dat is eerste worden in de competitie. Als we eerste eindigen gaan we Champions League spelen, dat is onze main goal. Ik ga hard werken en mijn bijdrage leveren om dit te kunnen bewerkstelligen”.

SV Athena

Winston Babel trainer/begeleider van Alexander is maar wat trots dat zijn pupil deze mijlpaal bereikt. “Ik ben al 9 jaar bezig om de de meiden op te leiden bij SV Athena. Dit is nog maar het begin er zijn meerdere speelsters die zullen volgen. SV Athena is een kweekvijver van talentvolle jonge meisjes. Dat het nu zijn vruchten afwerpt, is voor mij geen verassing. Dit is een hoogtepunt voor het vrouwenvoetbal in Suriname, in het bijzonder voor mijn club SV Athena. Wij mogen als eerste een zelf opgeleide speelster transfereren naar een buitenlandse club Maccabi Emek Hefer Women FC.

“De Missie van SV Athena is om jonge getalenteerde meisje op te leiden zodat zij aansluiting kunnen vinden op internationaal nivo. Ons doel is dat de speelsters prof contracten kunnen verkrijgen bij clubs in het buitenland”.

“Gelukkig kan dat nu, daar wij hebben bewezen dat we een goede opleidingsclub zijn, en dat heeft nu geresulteerd dat we exclusieve samenwerking verbanden hebben kunnen afsluiten met prof clubs”.

Succesvolle voetbal stages

Eerder was Jeanine Alexander in Nederland en heeft voetbal stages doorlopen bij Excelsior Barendrecht, ADO Den Haag, tevens in België heeft de voetbalster mee getraind met AA Gent. Individuele trainingen kreeg zij in Nederland van Blackson Sport. De Surinaams international tevens speelster van SV Athena, sluit hiermee een succesvolle voetbal stage af binnen Europa. Nu zet ze haar nog jonge voetbal carrière voort in Israël.

Evi Ahvrahami(Voorzitter,Emek Hefer) (L),Jeanine Alexander (M),Winston Babel (Begeleider/coach(R)

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Orlando

Succes en zet Suriname op de kaart en natuurlijk….jezelfAdvertentie

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Buitenland

Pep Guardiola:’Liverpool wordt kampioen van Premier League’

Geplaatst

op

door

Guardiola heeft laten weten geen vertrouwen meer te hebben in een landstitel voor Manchester City dit seizoen. Tijdens een persconferentie heeft de oefenmeester de hoop opgegeven voor Manchester City.

“Het is duidelijk dat Liverpool kampioen van de Premier League wordt. Maar ze zouden ook kampioen van Spanje, Italië en Duitsland worden”, legt de Spanjaard uit. “Dat is zo als je na 23 wedstrijden 22 keer hebt gewonnen en een keer gelijk hebt gespeeld.”

Liverpool heeft momenteel een voorsprong van zestien punten op nummer twee Manchester City, met een wedstrijd minder gespeeld dan de regerend landskampioen. Als Liverpool zo door gaat zal het in de zomer een kampioensfeest vieren.

Lees verder

Meest gelezen