donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
2.5
(2)

Jeangu Macrooy schittert vanavond tijdens Eurovisie Songfestival

lees ook ...

Bezorgdheid over vrachtwagens nabij school: autoriteiten nem...

Buurtbewoners van de oude Copieweg hebben melding gemaakt van vrachtwagens die zich in de nabije omgeving bevonden. Er bestond vermoeden dat de lading gelost zou worden op steenworpafstand van de St. ...

Het is zo ver de finale van het Eurovisie Songfestival. Dan is ook Nederland aan de beurt. Jeangu Macrooy staat dan op het podium met het nummer Birth of a New Age. Niet alleen in Nederland kijken mensen daar naar uit. Ook in Suriname, want Jeangu is in Suriname geboren en opgegroeid.

Veel mensen op straat kunnen het nummer meezingen en hopen dat Jeangu gaat winnen. In het nummer wordt in het Engels en in het Sranantongo gezongen. Het nummer gaat over trots zijn op jezelf. Jeangu zingt in het nummer: Yu no man broko mi, mi na afu sensi (‘Ook al ben ik maar een halve cent, je kan me niet breken’.)

Er is geen uitzondering gemaakt voor Jeannette John, de moeder van Jeangu, om het optreden van haar zoon bij te wonen. Dit vanwege het reisverbod. Ze is heel trots op hem en denkt dat hij een goede kans maakt om het festival te winnen.

Aan de finale van dit festival treden niet alleen de 26 landen die de finale hebben bereikt op, maar ook de presentatoren zingen een liedje. Macrooy is als 23e te zien tijdens de finale, dat is dus rond 22.40 uur Nederlandse tijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandJeangu Macrooy schittert vanavond tijdens Eurovisie Songfestival