dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Jean Gough (UNICEF)geeft Suriname schouderklopje

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Tijdens het kennismakingsbezoek van Jean Gough, Unicef’s(het VN kinderfonds) Regional Director voor Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied aan minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, was zij vol lof over het uitgestippelde en uitgevoerde kinderbeleid door het Bureau Rechten van het Kind.

Onder de aanwezigen bevonden zich de directeur Sociale Zaken Melitia Sentelia, de onderdirecteur Algemene Maatschappelijke Zorg Chenaide Adidee en waarnemend hoofd Bureau Rechten van het kind Bruce Sariredjo.

De bewindsman lichtte de Unicef-functionaris onder andere in over de Positive Parenting Program trainingen en de onlangs gehouden cursus Gebarentaal. Het Bureau Rechten voor het Kind is volgens waarnemend hoofd Sariredjo, regulier bezig met het organiseren van bewustwordingsactiviteiten op scholen en instellingen. Daarnaast is ook de aandacht gevestigd op kinderen van het binnenland, omdat die groep kampt met andersoortige problemen die wat meer aandacht vergen.

Gough toonde zich ingenomen met de werkwijze van het ministerie. Zij is zich ervan bewust dat de Covid-pandemie haar weerga heeft gehad op de mentale ontwikkeling van het kind. De uitbraak van deze pandemie heeft laten zien dat er vanuit de Unicef en al haar partners veel meer gedaan moet worden met betrekking tot het kinderbeleid.

De functionaris kijkt uit naar een verdere intensivering van de samenwerking tussen het VN kinderfonds en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJean Gough (UNICEF)geeft Suriname schouderklopje