vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

JCI Unify gedenkt Dierenasiel op Werelddierendag

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Het is vandaag, 4 oktober, Werelddierendag. JCI Unify heeft gemeend om in verband met deze dag te doneren aan het Dierenasiel. Zij heeft SRD 2000 gedoneerd, wat afkomstig is van een fundraisingsactiviteit. Ook heeft Fastline N.V. in samenwerking met Unify, een donatie gedaan van 5 grote zakken hondenbrokken.

In augustus organiseerde de kamer een Sustainable Drive-Thru Food Tasting en Scavenger hunt Fundraisingsevenement. Dit concept is ontstaan wegens de huidige sociale situatie en Covid-19-pandemie. De kamer had als doel, de deelnemers en overige bezoekers op een verantwoordelijke manier, een leuke dag te bezorgen met inachtneming van de MoHanA-maatregelen. Ook werd zoveel als mogelijk met bio-afbreekbaar materiaal gewerkt en waar nodig werd er gerecycled.

Tijdens de Drive Thru Foodtasting kon men genieten van heerlijke veganistische voeding, sappen en fruit snacks. Hierna kon men met de wagen deelnemen aan een competitieve speurtocht, die ging door de binnenstad. De dag eindigde met een prijsuitreiking van prijzenpakketten voor de top vijf teams die als winnaars uit de bus zijn gekomen. Gedurende de hele dag werd men ook in de gelegenheid gesteld om voeding en drank te kopen van de getalenteerde keukenmeesters binnen Unify en van overige partners.

De JCI Unify Sustainable Drive-Thru Food Tasting and Scavenger Hunt was de tweede fundraisingsactiviteit, die SRD 5119 heeft opgeleverd. In februari 2021 werd de eerste fundraising gehouden, waarbij een deel van de opbrengsten werd gedoneerd aan de Paramaribo Zoo.

JCI Unify wil middels het organiseren van projecten invulling geven aan verschillende sociale aspecten binnen de samenleving. Het Dierenasiel levert een wezenlijke bijdrage voor de dieren in Suriname en JCI Unify hoopt van harte dat er vanuit meerdere hoeken ondersteuning zal komen voor deze organisaties.

Achtergrond

De internationale dierendag is in het leven geroepen om de levensomstandigheden van dieren te verbeteren. Het idee van een Werelddierendag werd bedacht door Heinrich Zimmermann, een Duitse activist die opkwam voor de dieren, tevens schrijver en uitgever van het tijdschrift Mensch und Hund (Mens en hond).

De eerste Werelddierendag vond plaats in 1925 in Berlijn, maar op 8 mei 1931 werd zijn voorstel om 4 oktober uit te roepen als universele dierendag unaniem aanvaard tijdens een internationaal dierenbeschermingscongres in Florence. Die datum gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi, de beschermheilige van het leefmilieu en de dieren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJCI Unify gedenkt Dierenasiel op Werelddierendag