Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Jarige president Bouterse gedenkt sociale instellingen

Geplaatst

op

door

President Desiré Delano Bouterse viert vandaag, zondag 13 oktober, zijn 74ste geboortedag. Het staatshoofd heeft in overleg met familie besloten om in plaats van een feest liever sociale instellingen te gedenken en zo hun noden te helpen lenigen. In een interview met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat via de televisie is uitgezonden, is de regeringsleider onder andere breedvoerig ingegaan op de situatie bij IAmGold en praat over grote verliezen voor zowel de staat als de maatschappij. Volgens de president is er gedurende een lange periode achter de schermen met tal van belanghebbenden gesprekken gevoerd en men dacht een oplossing te hebben bereikt.

Het staatshoofd bespreekt ook het buitenlands beleid en onze internationale betrekkingen. Samen met minister Yildiz Pollack- Beighle van Buitenlandse Zaken had de president op donderdag 10 oktober ook nog een ontmoeting met de vertrekkende residerende ambassadeur van Cuba in Suriname, Manuel Rubido. Volgens het staatshoofd zou Suriname met alle landen moeten samenwerken, maar moeten er heel goede banden zijn met de buurlanden en landen in het Caribisch gebied. Verder stelt de regeringsleider vooral relaties met superpowers als de Verenigde Staten, China, Rusland, Indonesië, India en Afrika op prijs.

Ten aanzien van het beleid van de regering om de bevolking tegemoet te komen met pakketten, benadrukt de president dat dit systeem niet door zijn regering is bedacht. Hij is er dan ook blij mee dat andere politieke leiders aangeven er door mee te zullen gaan, als zij aan de macht komen. Volgens het staatshoofd trekt de Surinaamse economie aan, maar zijn er nog altijd personen die hulp behoeven.

Het staatshoofd gaat ook uitgebreid in het Agrarisch Plan van de regering. Hij voorziet grote ontwikkelingen in de landbouw en unieke kansen voor het Surinaamse ondernemerschap. President Bouterse gaat de verkiezingen van 25 mei 2020 in alle rust tegemoet. Al vanaf de start van zijn tweede termijn in 2015 heeft hij zich op deze periode voorbereid. Het staatshoofd zegt onder meer dat de samenleving zich niet moet laten leiden door het negatieve. Hoewel problemen wel aangekaart moeten worden, is president Bouterse de mening toegedaan dat de balans er wel in moet zitten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ronald

Hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag .soso lobiAdvertentie

Suriname

Installatie adviesgroep toelages Volksgezondheid

Geplaatst

op

door

De kledings- en vervoerstoelages van de ambtenaren werkzaam op het ministerie van Volksgezondheid zijn aan herziening toe. Om deze reden heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid, de adviesgroep herziening toelages Volksgezondheid vandaag geïnstalleerd. De adviesgroep heeft tot doel het aandragen van voorstellen ter herziening van de kledingstoelages en de vervoerstoelages voor de daarvoor in aanmerking komende ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg(BOG).

De voorzitter van de adviesgroep, Erwin Huisraad, zegt als team alles in het werk te stellen om het doel waartoe de adviesgroep in het leven is geroepen te bewerkstelligen. De adviesgroep heeft een zittingsperiode van een jaar en bestaat uit de volgende leden: Erwin Huisraad namens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de voorzitter Dorithy Rollings namens het ministerie van Volksgezondheid, David Bakker namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie, Christien Daal-m Karijodikromo namens het ministerie van Volksgezondheid, Randy Kromodihardjo namens de minister van Volksgezondheid, Vincent Terborg namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie en Santusha Sewnandan, namens de Personeelsbond van het BOG.

Lees verder

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Meest gelezen

X