dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Jarig Directoraat Cultuur werkt aan cultuurbehoud

lees ook ...

Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname

Stichting Democratie en Media (SDM) in Amsterdam heeft door tussenkomst van Nederlandse journalisten met ervaring in Suriname besloten een fonds voor financiële steun aan journalisten in Suriname op t...

Het Directoraat Cultuur dat ressorteert onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, bestaat op zondag 15 Augustus 41 jaar.  Er zal geen feest worden gevierd vanwege de pandemie, maar er zal toch bij deze dag worden stilgestaan. De vlag van Suriname die al twee jaar lag niet gehesen werd op het terrein van het Directoraat aan de Grote Combe weg, zal om de gewoonte weer in ere te herstellen, heel plechtige met militair eerbetoon worden gehesen.

Het hijsen van de vlag is een nationaal symbool van vaderlandsliefde maar behelst ook een stuk culturele normen en waarden, zegt Onderdirecteur Clifton Braam. Edwien Gefferie is bereid gevonden om als gewezen militair een aantal heren van het Directoraat, de correcte protocollen aan te leren betreffende het hijsen en neerhalen van de vlag. Met deze handeling wil het Directoraat het voorbeeld geven dat het niet alleen blijft bij het zeggen van ‘I love Su’, maar dat zij in woord en daad achter deze woorden staat.

Het Directoraat Cultuur is na een voorbereidingsperiode van enkele maanden gestart met het kunst- en cultuureducatieproject ‘Wi Na Wan’. De voorloper hierop is de publicatie van een cultuurblad waarvan reeds drie edities zijn uitgegeven. Het doel van dit project is het leggen van het accent op het versterken van de identiteit, nationaliteit, het bewustzijn, zelfrespect, zelfvertrouwen, eenheid, gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en natievorming. Behalve het maandelijks cultuurblad wordt er ook gewerkt aan de productie van een gelijknamig televisieprogramma in samenwerking met de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Op Zondag 15 augustus zal het programma in première gaan op GovTV, waarna het ook zal worden uitgezonden op de andere overheidsmediakanalen zoals de STVS en Sranan TV. Om de twee weken zal er een nieuwe editie zijn en zal er informatie worden verschaft over het beleid dat is uitgestippeld voor de komende tijd. Maar ook gesprekken met cultuurdragers en  cultuurorganisaties, kunstenaars, crafters, ontwerpers, schrijvers, dichters,en musici komen aan de orde. De bedoeling is dat dit project een bijdrage levert aan het ontwikkelen van potentiële talenten, creativiteit, kwaliteiten, gedragshouding, alsook aan kunst en cultuur als middel van bestaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJarig Directoraat Cultuur werkt aan cultuurbehoud