donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Japanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan

lees ook ...

LVV-minister onderstreept belang van voedselzekerheid in Sur...

Op woensdag 17 juli 2024 heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) zijn zorgen uitgesproken over de voorspelde regenval. Se...

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) heeft zestigduizend US dollar aan grant ontvangen voor hun projecten. Met dit geld hoopt de organisatie hun opvang en trainingsfaciliteit te renoveren in het district Para. Ook Wi Uma Fu Sranan kreeg een financiële schenking. Hiermee willen zij de automatisering van hun verwerkingsprocessen upgraden. Deze grants zijn geschonken door Japan.

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) houdt zich onder ander bezig  met het tijdelijk halen van vrouwen uit moeilijke thuissituaties. Diverse trainingen worden verzorgd voor deze vrouwen, waardoor men werkt aan hun zelfvertrouwen. De grant zal besteed worden aan het renoveren van hun faciliteit te Para. Voorzitter Eline Graanoogst mocht het bedrag in ontvangst nemen voor de NVB en  Wi Uma Fu Sranan werd vertegenwoordigd door Tanja Lieuw-A-Soe.

Wi Uma Fu Sranan wil de productie verhogen. Door deze ondersteuning zullen zij in staat zijn de verwerkingsfaciliteit van babyvoeding te profesionaliseren en te standaardiseren voor “effectief, efficiënter en voedselveilig verwerken”.

De twee niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) tekenden de documenten met Japan op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.  Ambassadeur Yutaka Matsubara vertegenwoordigde daarbij Japan, terwijl de NGO’s vertegenwoordigd werden door hun voorzitters.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJapanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan