zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Japanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan

lees ook ...

Wens opvangcentrum Stichting 1 voor 12 in Para dichterbij da...

De lang gekoesterde wens van de Stichting 1 Voor 12 om een opvangcentrum in het district Para te realiseren, wordt eindelijk werkelijkheid. Dankzij de genereuze steun van vicepresident (vp) Ronnie Bru...

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) heeft zestigduizend US dollar aan grant ontvangen voor hun projecten. Met dit geld hoopt de organisatie hun opvang en trainingsfaciliteit te renoveren in het district Para. Ook Wi Uma Fu Sranan kreeg een financiële schenking. Hiermee willen zij de automatisering van hun verwerkingsprocessen upgraden. Deze grants zijn geschonken door Japan.

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) houdt zich onder ander bezig  met het tijdelijk halen van vrouwen uit moeilijke thuissituaties. Diverse trainingen worden verzorgd voor deze vrouwen, waardoor men werkt aan hun zelfvertrouwen. De grant zal besteed worden aan het renoveren van hun faciliteit te Para. Voorzitter Eline Graanoogst mocht het bedrag in ontvangst nemen voor de NVB en  Wi Uma Fu Sranan werd vertegenwoordigd door Tanja Lieuw-A-Soe.

Wi Uma Fu Sranan wil de productie verhogen. Door deze ondersteuning zullen zij in staat zijn de verwerkingsfaciliteit van babyvoeding te profesionaliseren en te standaardiseren voor “effectief, efficiënter en voedselveilig verwerken”.

De twee niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) tekenden de documenten met Japan op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.  Ambassadeur Yutaka Matsubara vertegenwoordigde daarbij Japan, terwijl de NGO’s vertegenwoordigd werden door hun voorzitters.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJapanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan