vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Japanse financiële injectie voor vernieuwing pompgemalen Groot-Paramaribo

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Op dinsdag 21 november 2023 heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zich persoonlijk georiënteerd bij de cruciale pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht. Tijdens deze inspectie deelden diverse medewerkers van de afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen belangrijke inzichten over de toekomstige planningen.

Bij Drambrandergracht, waar coördinator Narendredath Soekhai de leiding heeft, is een grootschalige rehabilitatie van het pompgemaal gaande. Naast de installatie van nieuwe pompen ondergaan ook kantoorbeheerderswoningen, het rioolstelsel en het pompgemaalgebouw een complete renovatie. Deze uitgebreide aanpak heeft tot doel het gebied Drambrandergracht en omgeving effectief te ontwateren, met extra pompen die het pompgemaal 24 uur per dag operationeel zullen maken.

Financiële steun komt van Japan in de vorm van een grant aid. Viresh Rosiek, afdelingshoofd van Sluizen, Gemalen en Kanalen, meldt dat het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf en installatie van nieuwe pompen, met prioriteit voor het vervangen van het pompgemaal van de Sommelsdijckskreek en andere essentiële locaties.

Minister Nurmohamed benadrukt dat ontwateringsproblemen en wegenproblemen de hoogste prioriteit hebben. Sinds 2021 is het ministerie bezig met het rehabiliteren van pompgemalen en sluizen. De focus ligt momenteel op de pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht, onderdeel van een groter project gefinancierd door Japan met een beschikbare grant van USD 2 miljoen.

De minister onderstreept dat dit een doorlopend proces is om wateroverlast in Paramaribo te elimineren, met samenwerking van verschillende financiers, waaronder de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en middelen uit de overheidsbegroting.

De minister sluit af met de verzekering dat deze inspanningen niet politiek gemotiveerd zijn en niets te maken hebben met de aanstaande verkiezingen. Het ultieme doel is om de waterbeheersing te verbeteren en de levenskwaliteit van de burgers te verhogen, ongeacht politieke overwegingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJapanse financiële injectie voor vernieuwing pompgemalen Groot-Paramaribo