Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Jankie: overheid heeft niet gecommuniceerd over verhoging brandstof

Geplaatst

op

55927888 345651299398357 4214176637584932864 N

De overheid heeft niet gecommuniceerd over de brandstofprijs. Dit heeft Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond. Eerder deze week is de verhoging van de governementtake ingetrokken om zo beter te communiceren met de verschillende actoren.

“Echter is er met ons niet gecommuniceerd”, zegt Jankie. De retailers zijn volgens Jankie boos dat de prijs plotseling verhoogd is zonder enige mededeling.

Doordat de prijzen bij de pomp zijn verhoogd zullen de retailers meer moeten neer tellen om brandstof op te kopen. De risico’s zijn volgens Jankie ook voor de retailers. Er zal ook concurrentie ontstaan doordat de grote maatschappijen de governmenttake niet hoeven te betalen. Ook vind er geen controle plaats. De governmenttake is ruim gezegd de helft van de pompprijs.

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lazy blakaman
maandag 24 augustus 2020 00:03

Hou op met klagen. Ga toch lopen of fietsen. Goedkoper en gezonder.

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 00:49

De overheid heeft voorkomen dat de opslag tanken met goedkope brandstof gevuld werden en deze duur verkocht zou worden.
Indit geval kan er bij de volgende aankoop minder brandstof ingekocht worden.

Het is te hopen dat binnen niet al te lange tijd deze wederom verlaagt wordt. Want als men eenmaal de centjes in de handen heeft/krijgt, dan wordt het moeilijk deze wederom los te laten.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen