maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
5
(1)

Jachtopzieners houden stropers aan te Braamspunt

lees ook ...

“Luckily no diseases outbreak in Nickerie,” said...

Amar Ramadhin, the minister of health, stated that despite the seriousness of the rat infestation problem in Nickerie, the environment is still safe. According to the minister, there hasn't been a Wei...

Jachtopzieners van de Afdeling Natuurbeheer/ LBB van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), hebben op het Braamspuntstrand, twee personen aangehouden. Het duo heeft de kans genomen om illegaal het strand te betreden om vervolgens over te gaan tot het stropen van krapé- en aitkanti nesten. De jachtopzieners van Natuurbeheer, die alert waren, betrapten deze stropers op heterdaad met 1219 stuks krapé- en aitkanti eieren.

Zowel de eieren als hun boot en machine zijn ter plekke in beslag genomen. De stropers zijn middels een proces-verbaal overgedragen aan de politie te Geyersvlijt, waarbij zij in verzekering zijn gesteld. Het Braamspuntstrand, dat deel uitmaakt van het bijzonder beheersgebied Noord Commewijne – Marowijne, is een van de zeeschildpadden legstranden in Suriname. Het beheer van dit beschermd gebied valt onder Hoofd Lands Bosbeheer. Hoewel dit strand door natuurlijke processen aan het verdwijnen is, leveren antropogene handelingen hun bijdrage om het proces te versnellen.

Om de nesten en de zeeschildpadden te beschermen, zijn er jaarlijks medewerkers en jachtopzieners van LBB/Natuurbeheer op de zeeschildpadden legstranden van Suriname aanwezig. Het is ten strengste verboden om zeeschildpadden, hun nesten en legstranden te verstoren.

Ook het betreden van de legstranden zonder schriftelijke toestemming van het Hoofd LBB is verboden. Het is volgens de Jachtwet verboden om zeeschildpad eieren in bezit hebben, kopen, verkopen, transporteren, nuttigen of als geschenk aan te bieden. Het Braamspuntstrand is vanwege de verscherpte COVID-19-maatregelen gesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJachtopzieners houden stropers aan te Braamspunt