Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname opent Jacht op buitenlandse criminelen

Geplaatst

op

Suriname is niet langer meer een veilige plek voor mensen uit het buitenland die hun veroordeling proberen te ontlopen. Gisteren is door het parlement de wet overname en overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen met 37 voorstemmen aangenomen.

Deze wet zorgt ervoor dat er een samenwerking is tussen Suriname en andere landen in het bestraffen van misdadigers die hun straf in het buitenland proberen te ontlopen. Dat zal dus ook gaan gelden voor Surinamers met een straf boven het hoofd die het land zijn uit gevlucht. De straf die buitenlandse criminelen proberen te ontlopen moet wel passen binnen het Surinaamse rechtssysteem. Wanneer bijvoorbeeld iemand in het buitenland ter dood veroordeeld is zal diegene in Suriname niet de doodstraf krijgen maar een andere passende straf. Dit omdat Suriname de doodstraf heeft geschrapt en niet meer uit zal voeren. Ook zal een persoon niet aan een ander land worden uitgeleverd wanneer hem daar de doodstraf wacht. Met het goedkeuren van deze nieuwe wet is dit gelijk de eerst aangenomen wet van het nieuwe begrotingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen