Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname opent Jacht op buitenlandse criminelen

Geplaatst

op

Suriname is niet langer meer een veilige plek voor mensen uit het buitenland die hun veroordeling proberen te ontlopen. Gisteren is door het parlement de wet overname en overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen met 37 voorstemmen aangenomen.

Deze wet zorgt ervoor dat er een samenwerking is tussen Suriname en andere landen in het bestraffen van misdadigers die hun straf in het buitenland proberen te ontlopen. Dat zal dus ook gaan gelden voor Surinamers met een straf boven het hoofd die het land zijn uit gevlucht. De straf die buitenlandse criminelen proberen te ontlopen moet wel passen binnen het Surinaamse rechtssysteem. Wanneer bijvoorbeeld iemand in het buitenland ter dood veroordeeld is zal diegene in Suriname niet de doodstraf krijgen maar een andere passende straf. Dit omdat Suriname de doodstraf heeft geschrapt en niet meer uit zal voeren. Ook zal een persoon niet aan een ander land worden uitgeleverd wanneer hem daar de doodstraf wacht. Met het goedkeuren van deze nieuwe wet is dit gelijk de eerst aangenomen wet van het nieuwe begrotingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |