zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Jaarlijkse vergadering over de ‘Status of Women’ in New York

lees ook ...

Scholen open op dag van protest

Vrijdag aanstaande gaat de “Alles Plat” beweging weer de straat op om verder te protesteren. Burgervader Bhola rekent op een ordelijk verloop van zaken. Fols(De Federatie van Organisatie van Leerkrach...

De jaarlijkse vergadering van de ‘Commission on the Status of Women’ (CSW) wordt gehouden in New York van 06 tot en met 17 maart 2023. Ambassadeur Sunil Sitaldin vertegenwoordigt Suriname op deze 67ste sessie van CSW. 

Het prioriteitsthema is ‘Innovatie en technologische veranderingen en onderwijs in het digitale tijdperk om gelijkheid tussen de geslachten te bereiken en alle meisjes en vrouwen te versterken.

Naast het prioriteitsthema is er ook sprake van een review thema: “Uitdagingen en kansen bij het bereiken van gelijkheid van man en vrouw en de bekrachtiging van plattelandsvrouwen en -meisjes, vervat in de overeengekomen conclusies van 2018.”

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken nam op 08 maart middels een videoboodschap deel de algemene discussies van de 67ste sessie van de CSW. In zijn toespraak voor de algemene discussies ging de minister in op de diverse beleidsmaatregelen en inspanningen van Suriname ter bevordering van vrouwenrechten en gendergelijkheid, met name het gebruik van digitale technologieën, alsook de uitdagingen in dat kader.

Bij de opening benadrukte de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (SG), António Guterres, in zijn toespraak, dat de Verenigde Naties volledig achter alle vrouwen en meisjes staan. Voorts is hij van mening dat het prioriteitsthema van de CSW67 tijdig plaatsvindt met de nadruk om de kloof tussen mannen en vrouwen op het gebied van technologie en innovatie op te heffen.

CSW is het belangrijkste internationale intergouvernementele orgaan dat zich uitsluitend toelegt op de bevordering van gendergelijkheid en de versterking van vrouwen. Het is een functionele commissie van de Economische en Sociale Raad (ECOSOC) van de Verenigde Naties. De CSW speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van vrouwenrechten, het documenteren van de realiteit van het leven van vrouwen over de hele wereld en het vormgeven van wereldwijde normen voor gelijkheid tussen de geslachten en het versterken van vrouwen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJaarlijkse vergadering over de 'Status of Women' in New York