Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Istagar Abdoel verduisterde geld van voedselpaketten

Geplaatst

op

Amzad Abdoel En Istagar Abdoel 696x392 1

Istagar Abdoel, de broer van de welbekende oud-parlementariër/econoom Amzad Abdoel, is aangehouden voor verduistering van stichtingsgelden. Istagar Abdoel stapte in januari van dit jaar van de NDP over naar de VHP vanwege onvrede over het gevoerde beleid van de NDP.

Istagar Abdoel nam 300 voedsel pakketten bij de Stichting Haathi Club Wanica van de VHP en verkocht die voor SRD 115 per stuk waarna hij de opbrengsten niet overdroeg aan de Stichting. Er werd aangifte gedaan tegen Abdoel, waarna de recherche de zaak onderzocht. Uit het onderzoek van de recherche bleek dat het geld daadwerkelijk niet gestort is geworden op de rekening van de Stichting. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte hangende het verder onderzoek in verzekering gesteld. – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rama
donderdag 13 augustus 2020 01:46

Hij moest beseffen dat hij niet bij de NDP zit waar de mentaliteit heerst van foute zaken bedekken met de mantel der liefde, zand erover en neks no fout. Het is duidelijk aangegeven dat bij de VHP en de andere coalitiepartners niemand in bescherming genomen zal worden die de fout ingaan. Corrupte/foute zaken zullen niet bedekt worden met de mantel der liefde. Ik ben blij dat zich men aan die lijn houdt. Wie z’n billen brandt moet maar op de blaren zitten.

Jay
donderdag 13 augustus 2020 06:10

Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld. Anderen lopen jaren vrij hangende hun onderzoeken. Als je echte goede agenten wil in Suriname maak schoonschip oude corrupte agenten weg. Heel nieuwe leiding die criminelen gaat ophalen en opsluiten.

De waarheid
donderdag 13 augustus 2020 15:38

Daar gaan we weer, als het waar is gelijk maar weg met die man. het kost allemaal veel te veel tijd.
Is iedereen in Suriname nu alleen maar bezig de ander op te lichten ?
Waar zijn de goede en trouwe eerlijke mensen gebleven.

Lunes Armand
vrijdag 14 augustus 2020 03:23

WIE HEEFT WIE GELEERD? De jongere broer heeft de oudste geleerd of omgekeerd? Wie kan het zeggen???

Ik hoop niet dat het hun in het bloed zit! Want dan is het al heel ver en kan er geen hulp geboden worden. Takru siki abi dresi, ma gi Takru maniri, uh uhh, a no de fu feni!!!!

Wanneer volgt de mattador AA van de oplichting??

muriel
vrijdag 14 augustus 2020 17:54

Istagar Abdoel liep uit onvrede bij de ndp weg. Hij zag de bui al hangen. Bij de verliezende ndp is er niets meer te halen dus opportunisten met grijpgrage poten die zoeken een andere honingpot. Istagar dacht dat hij vanwege zijn bekende broer Amzad en zijn eigen etnische afkomst gemakkelijk tot de VHP zal worden toegelaten. En het is ook gelukt. Maar het roven en stelen zoals hij het bij de rovende partij (NDP) heeft geleerd, lukt niet. Sroting mars. K.olo fufur mang.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen