woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Issamade Assinga zou stimulerend middel hebben gebruikt

lees ook ...

Boekwerk behaalde doelen regering Santhoki-Brunswijk

Vier jaar geleden ontstond officieel de regering Santhoki-Brunswijk na de inauguratie. Om dit te gedenken heeft de president op zaterdag 13 juli jongstleden een boekwerk aan de samenleving gepresentee...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) heeft gisteren in een telefoongesprek met Tommy Asinga namens de regering en de Surinaamse samenleving haar morele ondersteuning betuigd aan de atleet Issamade Asinga.

Tommy Asinga is de vader van Issamade die enkele weken terug namens Suriname furore maakte op de atletiek banen in Sao Paolo, Brazilië en op de 100m en 200m goud won in zijn debuut optreden voor Suriname. Ondertussen heeft de Surinaamse Atletiek Bond bekend gemaakt dat de veel belovende atleet positief is getest op een verboden stimulerende middel. In zijn urine zijn sporen ontdekt van deze supplementen.

De minister heeft in het onderhoud met vader Asinga de gevoelens van Suriname kenbaar gemaakt en dat het hele land zeer geschokt is door het nieuws van zijn zoon. “Maar we laten het hoofd niet zakken en blijven we als een man achter Issamade staan,” gaf de minister aan. Dinsdag aanstaande komt het resultaat vrij van een tweede test uit een B-sample.

De vader van Issamade zei het zeer op prijs te stellen dat er vanuit de regering de nodige attentie wordt gegeven aan deze case. “Als land blijven we de ontwikkelingen hiervan volgen en we zullen de familie Asinga blijven schragen in deze moeilijke tijden”, aldus de bewindsvrouw van ROS.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIssamade Assinga zou stimulerend middel hebben gebruikt