maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4
(1)

Israel ziet nog graag Surinaamse ambassade in Jeruzalem

lees ook ...

Menstruatie armoede wordt beteugeld

Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert een bewustwordingsactiviteit voor consumenten in het kader van de bestrijding van menstruatiearmoede....

Itai Bardov is de niet-residerende Israëlische ambassadeur voor Suriname. Hij hoopt dat Suriname toch een ambassade zal openen in Jeruzalem. De Nationale Assemblee heeft te kennen gegeven dat er geen ambassade komt in dat land. Ook president Santhoki heeft dit bevestigd. Dit alles is geschied nadat de minister van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BIBIS) het tegenovergestelde bekend had gemaakt.

Bardov garandeert dat een Surinaamse Ambassade in Jeruzalem de samenwerking zal versterken. Suriname zal volgens hem alleen voordeel daaraan hebben. Hij heeft formeel nog geen informatie van de Surinaamse regering ontvangen, dat er is afgezien van het plan zoals gepresenteerd door minister Albert Ramdin van Bibis.

Verder zegt de ambassadeur dat de relatie tussen Suriname en zijn land niet van invloed zal zijn op de huidige relatie tussen beide landen. Hij wenst geen commentaar te geven op interne beslissing van het land. Wel geeft toe dat er wel een situatie bestaat met Oost-Jeruzalem.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIsrael ziet nog graag Surinaamse ambassade in Jeruzalem