zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
4
(1)

Israel ziet nog graag Surinaamse ambassade in Jeruzalem

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

Itai Bardov is de niet-residerende Israëlische ambassadeur voor Suriname. Hij hoopt dat Suriname toch een ambassade zal openen in Jeruzalem. De Nationale Assemblee heeft te kennen gegeven dat er geen ambassade komt in dat land. Ook president Santhoki heeft dit bevestigd. Dit alles is geschied nadat de minister van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BIBIS) het tegenovergestelde bekend had gemaakt.

Bardov garandeert dat een Surinaamse Ambassade in Jeruzalem de samenwerking zal versterken. Suriname zal volgens hem alleen voordeel daaraan hebben. Hij heeft formeel nog geen informatie van de Surinaamse regering ontvangen, dat er is afgezien van het plan zoals gepresenteerd door minister Albert Ramdin van Bibis.

Verder zegt de ambassadeur dat de relatie tussen Suriname en zijn land niet van invloed zal zijn op de huidige relatie tussen beide landen. Hij wenst geen commentaar te geven op interne beslissing van het land. Wel geeft toe dat er wel een situatie bestaat met Oost-Jeruzalem.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIsrael ziet nog graag Surinaamse ambassade in Jeruzalem